DIŽE IZ MRTVIH, LANSIRA U KOSMOS Babina supa od povrća s mesnim knedlama

Ivana Vujnović

13:00

Bakina vanglica 0

Umesto običnih knedli, ova okrepljujuća supa ima one od mesa što joj s pravim daje titulu kraljice nedeljnog ručka.

domaća supa
Shutterstock

 

Supa s mesnim knedlama

Za mesne knedle:

200 g belog pilećeg mesa (mleveno)

1 jaje

2 kašike parmezana (ili bilo kog drugog sira)

2 kašike prezle

so, biber

Za supu od povrća:

1-2 čena belog luka

2 šargarepe

1 paškanat

1 stabljika celera

1 šolja graška

2 lista kelja

list peršuna

1-2 kašike ulja

so i biber po ukusu

Priprema:

Za supu: Očistite i operite povrće. Šargarepu, stabljiku celera i paškanatiseckajte na komade. U šerpu sipajte ulje, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Kratko propržiti i dodati šargarepu, celer, pastrnjak i grašak i isečene listove kelja. Doliti sa oko 1 litar vode. Posolite i pobiberite i kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Za knedle: Stavite meso u činiju i dodajte parmezan, prezle i jaje. Posolite i pobiberite i sve dobro promešajte. Od ove smese praviti kuglice. Ako vam se smesa čini retka, dodajte još sira ili prezle. Posle 15 minuta kuvanja povrća dodajte jednu po jednu knedlu u supu. Sve zajedno kuvajte još 10 minuta. Nekoliko minuta pre kraja kuvanja dodati seckani peršun. Po želji jelo pospite rendanim sirom ili dodajte kajmak.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading