DIŽE IZ MRTVIH, LANSIRA U KOSMOS Babina supa od povrća s mesnim knedlama
Umesto običnih knedli, ova okrepljujuća supa ima one od mesa što joj s pravim daje titulu kraljice nedeljnog ručka.
Supa s mesnim knedlama
Za mesne knedle:
200 g belog pilećeg mesa (mleveno)
1 jaje
2 kašike parmezana (ili bilo kog drugog sira)
2 kašike prezle
so, biber
Za supu od povrća:
1-2 čena belog luka
2 šargarepe
1 paškanat
1 stabljika celera
1 šolja graška
2 lista kelja
list peršuna
1-2 kašike ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Za supu: Očistite i operite povrće. Šargarepu, stabljiku celera i paškanatiseckajte na komade. U šerpu sipajte ulje, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Kratko propržiti i dodati šargarepu, celer, pastrnjak i grašak i isečene listove kelja. Doliti sa oko 1 litar vode. Posolite i pobiberite i kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Za knedle: Stavite meso u činiju i dodajte parmezan, prezle i jaje. Posolite i pobiberite i sve dobro promešajte. Od ove smese praviti kuglice. Ako vam se smesa čini retka, dodajte još sira ili prezle. Posle 15 minuta kuvanja povrća dodajte jednu po jednu knedlu u supu. Sve zajedno kuvajte još 10 minuta. Nekoliko minuta pre kraja kuvanja dodati seckani peršun. Po želji jelo pospite rendanim sirom ili dodajte kajmak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)