DIŽE IZ MRTVIH, LANSIRA U KOSMOS Babina supa od povrća s mesnim knedlama
Umesto običnih knedli, ova okrepljujuća supa ima one od mesa što joj s pravim daje titulu kraljice nedeljnog ručka.

Supa s mesnim knedlama
Za mesne knedle:
200 g belog pilećeg mesa (mleveno)
1 jaje
2 kašike parmezana (ili bilo kog drugog sira)
2 kašike prezle
so, biber
Za supu od povrća:
1-2 čena belog luka
2 šargarepe
1 paškanat
1 stabljika celera
1 šolja graška
2 lista kelja
list peršuna
1-2 kašike ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Za supu: Očistite i operite povrće. Šargarepu, stabljiku celera i paškanatiseckajte na komade. U šerpu sipajte ulje, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Kratko propržiti i dodati šargarepu, celer, pastrnjak i grašak i isečene listove kelja. Doliti sa oko 1 litar vode. Posolite i pobiberite i kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Za knedle: Stavite meso u činiju i dodajte parmezan, prezle i jaje. Posolite i pobiberite i sve dobro promešajte. Od ove smese praviti kuglice. Ako vam se smesa čini retka, dodajte još sira ili prezle. Posle 15 minuta kuvanja povrća dodajte jednu po jednu knedlu u supu. Sve zajedno kuvajte još 10 minuta. Nekoliko minuta pre kraja kuvanja dodati seckani peršun. Po želji jelo pospite rendanim sirom ili dodajte kajmak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)