OMILJENO KUVANO JELO Supa od šargarepe ima samo 3 sastojka, a veoma je ukusna
Zdrava domaća supica.
Sastojci:
5 šargarepa
3 glavice crnog luka
2 l pilećeg bujona
2 šake rezanaca za supu
1 kašičica peršunovog lišća
so, biber
Priprema:
Luk isecite na rebarca, a šargarepu očistite i iseckajte na tanke kolutove. Spustite ih u bujon koji vri, dodajt epo potrebi soli i bibera i na tihoj vatri kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok šargarepa ne omekša. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte štapnim mikserom, vratite u supu, dodajte rezance i kuvajte još desetak minuta. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
NEMA NIŠTA LEPŠE Pileća supa po bakinom receptu najviše prija stomaku
Bez supice se nekada ručak nije mogao zamisliti.
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)