Bakina supa od karfiola s knedlama, mekanim i pahuljastim poput oblaka
Starinska supa koja se pravi s knedlama koje deca obožavaju još kad dodate koprivu, imaćete fantastično zdrav obrok.
Supa s knedlama od griza i koprive
Sastojci:
2-3 šargarepe
1 mali crni luk
1 karfiol
1 ravna kašika kurkume
so, biber
maslinovo ulje
Za knedle:
1 celo jaje
4 kašike maslinovog ulja
8 ravnih kašika griza
2 kašikce seckanih listova koprive
so, biber
Priprema:
Luk iseckati veoma sitno. Šargarepu iseći na kolutiće. Karfiol razdvojite na cvetove. U šerpu stavite malo maslinovog ulja, seckani crni luk i šargarepu, posolite, dodajte kurkumu i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok luk ne svene. Pred kraj dodajte karfiol i nastavite da dinstate uz mešanje. Dodajte vodu ili bujon od kocke da prekrije povrće. Ostavite da se kuva dok šargarepa i karfiol malo ne smekšaju (oko 20 minuta). Posolite i pobiberite. Kada je supa skoro gotova, skuvajte knedle. Za knedle Jaje dobro umutiti viljuškom, dodati ulje, so, biber i griz. Sve izmešati i ako vam se čini da je retko (što zavisi od vrste griza), sačekajte malo dok se smesa ne zgusne, odnosno dok griz ne nabubri. Kada je supa skoro gotova, smanjite vatru da samo lagano ključa. Uzmite smesu sa kašičicom i prebacite je u drugu kašičicu dok ne dobijete lep oblik knedle. Dodajte u supu i kuvajte oko 5 minuta. Kada se skuvaju, isključite vatru, poklopite i ostavite da se odmaraju još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA
U poslednje vreme, otkako se morke manje gaje, predstavljaju pravu retkost, pa ako vam se pruži prilika da dođete do njihovog mesa, obavezno napravite ovu trdicionalnu supicu.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)