Bakina supa od karfiola s knedlama, mekanim i pahuljastim poput oblaka
Starinska supa koja se pravi s knedlama koje deca obožavaju još kad dodate koprivu, imaćete fantastično zdrav obrok.
Supa s knedlama od griza i koprive
Sastojci:
2-3 šargarepe
1 mali crni luk
1 karfiol
1 ravna kašika kurkume
so, biber
maslinovo ulje
Za knedle:
1 celo jaje
4 kašike maslinovog ulja
8 ravnih kašika griza
2 kašikce seckanih listova koprive
so, biber
Priprema:
Luk iseckati veoma sitno. Šargarepu iseći na kolutiće. Karfiol razdvojite na cvetove. U šerpu stavite malo maslinovog ulja, seckani crni luk i šargarepu, posolite, dodajte kurkumu i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok luk ne svene. Pred kraj dodajte karfiol i nastavite da dinstate uz mešanje. Dodajte vodu ili bujon od kocke da prekrije povrće. Ostavite da se kuva dok šargarepa i karfiol malo ne smekšaju (oko 20 minuta). Posolite i pobiberite. Kada je supa skoro gotova, skuvajte knedle. Za knedle Jaje dobro umutiti viljuškom, dodati ulje, so, biber i griz. Sve izmešati i ako vam se čini da je retko (što zavisi od vrste griza), sačekajte malo dok se smesa ne zgusne, odnosno dok griz ne nabubri. Kada je supa skoro gotova, smanjite vatru da samo lagano ključa. Uzmite smesu sa kašičicom i prebacite je u drugu kašičicu dok ne dobijete lep oblik knedle. Dodajte u supu i kuvajte oko 5 minuta. Kada se skuvaju, isključite vatru, poklopite i ostavite da se odmaraju još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
KNEDLE ZA SUPU Ovako uvek ispadnu savršene, a trik je jednostavan
Ukusne i sočne, ukusa koji priča priče.
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA
U poslednje vreme, otkako se morke manje gaje, predstavljaju pravu retkost, pa ako vam se pruži prilika da dođete do njihovog mesa, obavezno napravite ovu trdicionalnu supicu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)