Bakina supa od karfiola s knedlama, mekanim i pahuljastim poput oblaka
Starinska supa koja se pravi s knedlama koje deca obožavaju još kad dodate koprivu, imaćete fantastično zdrav obrok.
![Bakina supa od karfiola s knedlama, mekanim i pahuljastim poput oblaka](/data/images/2023-02-23/47216_shutterstock-2007993026-1_f.jpg?timestamp=1677106800)
Supa s knedlama od griza i koprive
Sastojci:
2-3 šargarepe
1 mali crni luk
1 karfiol
1 ravna kašika kurkume
so, biber
maslinovo ulje
Za knedle:
1 celo jaje
4 kašike maslinovog ulja
8 ravnih kašika griza
2 kašikce seckanih listova koprive
so, biber
Priprema:
Luk iseckati veoma sitno. Šargarepu iseći na kolutiće. Karfiol razdvojite na cvetove. U šerpu stavite malo maslinovog ulja, seckani crni luk i šargarepu, posolite, dodajte kurkumu i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok luk ne svene. Pred kraj dodajte karfiol i nastavite da dinstate uz mešanje. Dodajte vodu ili bujon od kocke da prekrije povrće. Ostavite da se kuva dok šargarepa i karfiol malo ne smekšaju (oko 20 minuta). Posolite i pobiberite. Kada je supa skoro gotova, skuvajte knedle. Za knedle Jaje dobro umutiti viljuškom, dodati ulje, so, biber i griz. Sve izmešati i ako vam se čini da je retko (što zavisi od vrste griza), sačekajte malo dok se smesa ne zgusne, odnosno dok griz ne nabubri. Kada je supa skoro gotova, smanjite vatru da samo lagano ključa. Uzmite smesu sa kašičicom i prebacite je u drugu kašičicu dok ne dobijete lep oblik knedle. Dodajte u supu i kuvajte oko 5 minuta. Kada se skuvaju, isključite vatru, poklopite i ostavite da se odmaraju još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
![knedle za supu](/data/images/2024-10-04/102159_shutterstock-81874198_f.jpg)
KNEDLE ZA SUPU Ovako uvek ispadnu savršene, a trik je jednostavan
Ukusne i sočne, ukusa koji priča priče.
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
![Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA](/data/images/2023-03-31/50104_shutterstock-1868750302_f.jpg)
Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA
U poslednje vreme, otkako se morke manje gaje, predstavljaju pravu retkost, pa ako vam se pruži prilika da dođete do njihovog mesa, obavezno napravite ovu trdicionalnu supicu.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)