PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
Domaća supa sa knedlama
Sastojci:
pola pileta
1 šargarepa
peršun, paškanat
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera, so, suvi začin
Za knedle:
griz
mast ili ulje
jaja.
Priprema:
Jednu opranu i očišćenu šargarepu izrendati i propržiti na malo ulja, dodati iseckan paškanat, krompir, prepečen luk, biber i meso. Naliti vodom i kuvati dok se ne skuva meso. Rešetkom povaditi meso i krompir, pa meso odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu. Dodati so i malo začina. U tanjir staviti na vrh kašičice masti (može i ulja), dodati 1 jaje i dobro izjednačiti, pa dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo. Izmešati, pa kašičicom vaditi knedle i spuštati u supu. Kuvati još 2-3 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I JEDNOSTAVNO SE SPREMA Preukusna krem supa od bundeve ugrejaće vaša srca
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)