PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
Domaća supa sa knedlama
Sastojci:
pola pileta
1 šargarepa
peršun, paškanat
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera, so, suvi začin
Za knedle:
griz
mast ili ulje
jaja.
Priprema:
Jednu opranu i očišćenu šargarepu izrendati i propržiti na malo ulja, dodati iseckan paškanat, krompir, prepečen luk, biber i meso. Naliti vodom i kuvati dok se ne skuva meso. Rešetkom povaditi meso i krompir, pa meso odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu. Dodati so i malo začina. U tanjir staviti na vrh kašičice masti (može i ulja), dodati 1 jaje i dobro izjednačiti, pa dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo. Izmešati, pa kašičicom vaditi knedle i spuštati u supu. Kuvati još 2-3 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I JEDNOSTAVNO SE SPREMA Preukusna krem supa od bundeve ugrejaće vaša srca
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)