OKREPLJUJE I DUŠU I TELO Pileća supa sa KNEDLAMA postaće vam omiljena, a i JEFTINA JE!

Alo.rs

13:30

Zdravi zalogaji 0

Oduševiće vas!

pileća supa
Shutterstock

Piletina sa knedlama

Sastojci:

500 g pilećih prsa

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike maslaca

1 krompir

2 šargarepe

1 glavica luka

1 stabljika celera

list lovora

so i biber

2 kašike brašna

1 l pilećeg temeljca

250 g graška

Za griz knedle:

50 g griza

1 jaje
 1/2 kašičice soli

1 kašika rastopljenog maslaca

peršun

prstohvat praška za pecivo

Priprema:

U većem loncu pomešati ulje, maslac, povrće i lovor, te posoliti i pobiberiti, poklopiti i kuvati pet minuta uz povremeno mešanje. U tiganju propržiti malo brašna i politi ga s malo temeljca; ostatkom temeljca preliti povrće, umešati brašno s temeljcem i dodati piletinu; poklopiti i pustiti da zakuva. Kada je piletina skoro gotova, dodati grašak i kuvati još 10-15 minuta, dok grašak ne omekša i piletina ne bude sasvim skuvana. 
Pripremiti knedle. Jaje pomešati s grizom i maslacem, te mešati dok ne postane mekano; posoliti i dodati 
seckani peršun i prašak za pecivo; ostaviti da odstoji pola sata. U zakuvanu supu kašikom spuštati smesu 
za griz knedle i kuvati još 5-6 minuta, dok ne omekšaju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading