OKREPLJUJE I DUŠU I TELO Pileća supa sa KNEDLAMA postaće vam omiljena, a i JEFTINA JE!
Oduševiće vas!
Piletina sa knedlama
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike maslaca
1 krompir
2 šargarepe
1 glavica luka
1 stabljika celera
list lovora
so i biber
2 kašike brašna
1 l pilećeg temeljca
250 g graška
Za griz knedle:
50 g griza
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 kašika rastopljenog maslaca
peršun
prstohvat praška za pecivo
Priprema:
U većem loncu pomešati ulje, maslac, povrće i lovor, te posoliti i pobiberiti, poklopiti i kuvati pet minuta uz povremeno mešanje. U tiganju propržiti malo brašna i politi ga s malo temeljca; ostatkom temeljca preliti povrće, umešati brašno s temeljcem i dodati piletinu; poklopiti i pustiti da zakuva. Kada je piletina skoro gotova, dodati grašak i kuvati još 10-15 minuta, dok grašak ne omekša i piletina ne bude sasvim skuvana.
Pripremiti knedle. Jaje pomešati s grizom i maslacem, te mešati dok ne postane mekano; posoliti i dodati
seckani peršun i prašak za pecivo; ostaviti da odstoji pola sata. U zakuvanu supu kašikom spuštati smesu
za griz knedle i kuvati još 5-6 minuta, dok ne omekšaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Sastojci su jednostavni.
SUPA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVU KAŠIKU Dodatak limuna daje joj poseban ŠMEK
Samo mala promena i dobije se drugačije jelo.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
NAJBOLJA DOMAĆA PILEĆA SUPA Toliko je ukusna da ćete tražiti još
Toplo jelo koje će vas ugrejati.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)