PRAVO PROLEĆNO JELO Najbolji recept za starinske sarmice od zelja

Trpeza/ V.V.

13:00

Bakina vanglica 0

Služiti sarme od zelja sa kiselim mlekom.

PRAVO PROLEĆNO JELO Najbolji recept za starinske sarmice od zelja
Shutterstock

Sastojci:

3 veze krupnijih listova zelja

500 g mlevenog mesa

1 crni luk

100 g pirinča

1 kašičica mleven paprike

Biber, so

Priprema:

Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Satviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređatoi sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju sarme su gotove.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading