PRAVO PROLEĆNO JELO Najbolji recept za starinske sarmice od zelja
Služiti sarme od zelja sa kiselim mlekom.

Sastojci:
3 veze krupnijih listova zelja
500 g mlevenog mesa
1 crni luk
100 g pirinča
1 kašičica mleven paprike
Biber, so
Priprema:
Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Satviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređatoi sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju sarme su gotove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)