PRAVO PROLEĆNO JELO Najbolji recept za starinske sarmice od zelja
Služiti sarme od zelja sa kiselim mlekom.
Sastojci:
3 veze krupnijih listova zelja
500 g mlevenog mesa
1 crni luk
100 g pirinča
1 kašičica mleven paprike
Biber, so
Priprema:
Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Satviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređatoi sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju sarme su gotove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)