SPREMITE VRELE LEPINJE Turski hleb koji se premazuje puterom i tucanom paprikom
Pravi turski hleb koji pečete na tiganju svega pet minuta
Sastojci:
- 500 g brašna
- 2 kašike kvasca
- 150 ml tople vode
- 150 ml mleka, sobne temperature
- so po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
- tucana paprika
- peršun
- istopljeni puter
Priprema:
Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom.
Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno. Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 – 3 minuta sa svake strane). U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju, prenosi Stvar ukusa.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)