PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.

Varivo od graška i piletine
Možda vas zanima:

JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.

ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.

KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
Sastojci:
450 g graška
3 pileća karabatka
2 šargarepe
1 koren peršuna i malo lišća
1 glavica luka
1 jaje
3 kašike ulja
nekoliko kašika oštrog brašna
so, biber
mlevena crvena paprika
1,5 l vode
Priprema:
Luk naseckajte na sitno, a šargarepu i peršun na malo veće kockice. Meso karabatka odvojte od kosti i, po izboru, isecite na trake ili kockice. Zagrejte ulje i ubacite luk. Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu te dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte meso, dinstajte sve zajedno pet-sedam minuta, pa prelijte toplom vodom. Zatim dodajte smrznuti grašak i kuvajte 10 minuta. Dok se varivo kuva, krenite sa pripremom knedlica. Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna. Smesa mora biti dovoljno
gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašike. U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite dve kašičice mlevene crvene paprike. Zatim umočite kašičicu u vodu te njome grabite knedlice koje ćete spustiti u varivo. Knedlicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno dvatri minuta, pa pazite kako vam se ne bi
raspale. Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.

UŠTIPCI SA MESOM Recept koji morate da znate, nikad nisu bili ukusniji
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)