PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku

Alo.rs

09:00

Sezonski recepti 0

Nećete mu odoleti.

PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Shutterstock

Varivo od graška i piletine

Sastojci:

450 g graška

3 pileća karabatka

2 šargarepe

1 koren peršuna i malo lišća

1 glavica luka

1 jaje

3 kašike ulja

nekoliko kašika oštrog brašna

so, biber

mlevena crvena paprika

1,5 l vode

Priprema:

Luk naseckajte na sitno, a šargarepu i peršun na malo veće kockice. Meso karabatka odvojte od kosti i, po izboru, isecite na trake ili kockice. Zagrejte ulje i ubacite luk. Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu te dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte meso, dinstajte sve zajedno pet-sedam minuta, pa prelijte toplom vodom. Zatim dodajte smrznuti grašak i kuvajte 10 minuta. Dok se varivo kuva, krenite sa pripremom knedlica. Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna. Smesa mora biti dovoljno
gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašike. U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite dve kašičice mlevene crvene paprike. Zatim umočite kašičicu u vodu te njome grabite knedlice koje ćete spustiti u varivo. Knedlicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno dvatri minuta, pa pazite kako vam se ne bi
raspale. Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading