PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
Varivo od graška i piletine
Sastojci:
450 g graška
3 pileća karabatka
2 šargarepe
1 koren peršuna i malo lišća
1 glavica luka
1 jaje
3 kašike ulja
nekoliko kašika oštrog brašna
so, biber
mlevena crvena paprika
1,5 l vode
Priprema:
Luk naseckajte na sitno, a šargarepu i peršun na malo veće kockice. Meso karabatka odvojte od kosti i, po izboru, isecite na trake ili kockice. Zagrejte ulje i ubacite luk. Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu te dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte meso, dinstajte sve zajedno pet-sedam minuta, pa prelijte toplom vodom. Zatim dodajte smrznuti grašak i kuvajte 10 minuta. Dok se varivo kuva, krenite sa pripremom knedlica. Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna. Smesa mora biti dovoljno
gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašike. U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite dve kašičice mlevene crvene paprike. Zatim umočite kašičicu u vodu te njome grabite knedlice koje ćete spustiti u varivo. Knedlicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno dvatri minuta, pa pazite kako vam se ne bi
raspale. Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)