PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!

Trpeza/ V.V.

14:30

Bakina vanglica 0

Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.

PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Shutterstock

Sastojci:

    500 g brašna

    20 g kvasca

    125 ml mleka

    125 ml vode

    125 g margarina

    3 kašike šećera

    1 kašičica soli

    1 jaje

    Džem po želji

    1 jaje za premaz

Priprema:

Sjediniti vodu i mleko i zagrejati da bude mlako. Dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Ostaviti da nadođe. Zatim ga dodati brašnu, kao i jedno jaje i zamesiti testo. Mesiti desetak minuta. Podeliti ga na pet loptica. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta. Prvu lopticu testa rastanjiti oklagijom, pa narendati margarin. Zatim drugu lopticu rastanjiti, staviti preko prve, narendati margarin i tako sve do poslednje, na koju se ne renda margarin. Ostaviti da stoji još desetak minuta. Rastanjiti oklagijom, što tanje. Seći na trouglove i na svaki staviti po malo džema. Uvijati kiflice i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da stoje 45 minuta. Svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta.

.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading