PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZE KIFLICE BEZ KVASCA I JAJA Tako su vazdušaste i slatke da nećete moći da pojedete samo dve!
Poslužite ih uz šolju toplog mleka ili čaja.

DA LI STE JELI KRAFINE? EVO PRILIKE! Napravite ih po receptu Lazarevčanke Olivere Andrić
Krafini su testo za kroasane koje se peče u kalupu za mafine i dobije se ukusan kolač koji divno izgleda.

KIFLICE SA NUTELOM Nema ništa lepše od mekanih zalogaja punih slatkog krema!
Kiflice su praktične, jer se mogu jesti za večeru, doručak i užinu, a deca će ove obožavati.
SLATKE ŠARENE KIFLICE Najsočnije i najslađe, lepo izgledaju, brzo se prave i malo koštaju
Kada nemate ideju koji slatkiš da napravite, probajte ove kiflice.
500 g brašna
20 g kvasca
125 ml mleka
125 ml vode
125 g margarina
3 kašike šećera
1 kašičica soli
1 jaje
Džem po želji
1 jaje za premaz
Priprema:
Sjediniti vodu i mleko i zagrejati da bude mlako. Dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Ostaviti da nadođe. Zatim ga dodati brašnu, kao i jedno jaje i zamesiti testo. Mesiti desetak minuta. Podeliti ga na pet loptica. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta. Prvu lopticu testa rastanjiti oklagijom, pa narendati margarin. Zatim drugu lopticu rastanjiti, staviti preko prve, narendati margarin i tako sve do poslednje, na koju se ne renda margarin. Ostaviti da stoji još desetak minuta. Rastanjiti oklagijom, što tanje. Seći na trouglove i na svaki staviti po malo džema. Uvijati kiflice i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da stoje 45 minuta. Svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta.
.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)