PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.
Sastojci:
500 g brašna
20 g kvasca
125 ml mleka
125 ml vode
125 g margarina
3 kašike šećera
1 kašičica soli
1 jaje
Džem po želji
1 jaje za premaz
Priprema:
Sjediniti vodu i mleko i zagrejati da bude mlako. Dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Ostaviti da nadođe. Zatim ga dodati brašnu, kao i jedno jaje i zamesiti testo. Mesiti desetak minuta. Podeliti ga na pet loptica. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta. Prvu lopticu testa rastanjiti oklagijom, pa narendati margarin. Zatim drugu lopticu rastanjiti, staviti preko prve, narendati margarin i tako sve do poslednje, na koju se ne renda margarin. Ostaviti da stoji još desetak minuta. Rastanjiti oklagijom, što tanje. Seći na trouglove i na svaki staviti po malo džema. Uvijati kiflice i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da stoje 45 minuta. Svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta.
.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE BEZ KVASCA I JAJA Tako su vazdušaste i slatke da nećete moći da pojedete samo dve!
Poslužite ih uz šolju toplog mleka ili čaja.
DA LI STE JELI KRAFINE? EVO PRILIKE! Napravite ih po receptu Lazarevčanke Olivere Andrić
Krafini su testo za kroasane koje se peče u kalupu za mafine i dobije se ukusan kolač koji divno izgleda.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)