ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!
Kombinacija naminica u ovom jelu će vas odlično zasititi.

Sastojci:
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
300 g pasulja (može iz konzerve)
300 g krompira
100 g mesnate slanine
1 kašika ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
2 lista lovora
500 ml vode
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
50 ml kuvanog paradajz soka
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte slaninu iseckanu na kockice i crni luk, 5 minuta. Dodajte sitno iseckan ili izgnječen beli luk i dinstajte uz mešanje minut. Dodajte krompir isečen na kocke, lovor i vodu. Kada provri, dodajte začin i sok od paradajza i kuvajte dok krompir omekša. Na kraju dodajte pasulj iz konzerve i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri. Po potrebi dodajte još začina.
Napomena: Ukoliko ne koristite pasulj iz konzerve, prvo ga potopite prethodnu noć, a sutradan skuvajte njega posebno i dodajte ga na kraju recepta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)