ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!

Trpeza/ V.V.

13:30

Bakina vanglica 0

Kombinacija naminica u ovom jelu će vas odlično zasititi.

ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!
Shutterstock

Sastojci:

300 g pasulja (može iz konzerve)

300 g krompira

100 g mesnate slanine

1 kašika ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

2 lista lovora

500 ml vode

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih začina

50 ml kuvanog paradajz soka

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte slaninu iseckanu na kockice i crni luk, 5 minuta. Dodajte sitno iseckan ili izgnječen beli luk i dinstajte uz mešanje minut. Dodajte krompir isečen na kocke, lovor i vodu. Kada provri, dodajte začin i sok od paradajza i kuvajte dok krompir omekša. Na kraju dodajte pasulj iz konzerve i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri. Po potrebi dodajte još začina.

Napomena: Ukoliko ne koristite pasulj iz konzerve, prvo ga potopite prethodnu noć, a sutradan skuvajte njega posebno i dodajte ga na kraju recepta.  

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading