ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!
Kombinacija naminica u ovom jelu će vas odlično zasititi.
Sastojci:
300 g pasulja (može iz konzerve)
300 g krompira
100 g mesnate slanine
1 kašika ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
2 lista lovora
500 ml vode
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
50 ml kuvanog paradajz soka
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte slaninu iseckanu na kockice i crni luk, 5 minuta. Dodajte sitno iseckan ili izgnječen beli luk i dinstajte uz mešanje minut. Dodajte krompir isečen na kocke, lovor i vodu. Kada provri, dodajte začin i sok od paradajza i kuvajte dok krompir omekša. Na kraju dodajte pasulj iz konzerve i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri. Po potrebi dodajte još začina.
Napomena: Ukoliko ne koristite pasulj iz konzerve, prvo ga potopite prethodnu noć, a sutradan skuvajte njega posebno i dodajte ga na kraju recepta.
Možda vas zanima:
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
PUNJENO BELO MESO Gurmanski delikates koji se ne odbija, a slanina mu daje poseban šmek
Rolovano belo meso u sočnom spoju ukusa, oduševiće celu porodicu.
ČORBASTI PASULJ SA SLANINOM I KOBASICOM Omiljeno srpsko jelo "na kašiku", aromatično i ukusno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)