DRUGAČIJA SARMA PO BAKINOM RECEPTU U nadev idu namirnice koje svi volimo, ovakav ručak neće proći nezapaženo
Svi će tražiti još.
Sarma sa krompirom i slaninom
Sastojci:
2 manje glavice kiselog kupusa
5-6 glavica crnog luka
200 g slanine
1 kg krompira
1 šolja pirinča
300 ml soka od paradajza
slatka začinska paprika
2 lista lovora
biber u zrnu
1 kašičica šećera
so, biber
suvi začin, ulje
Priprema:
Propržite crni luk, dodajte seckanu slaninicu, pa kad se zapeče, i narendan krompir i pirinač. Začinite po ukusu i ostavite fil da se prohladi. Stavite nekoliko listova kupusa na dno lonca, a od preostalih listova zamotajte sarme. Poređajte ih u šerpu, dodajte listove lovora i biber u zrnu, pokrijte listovima kupusa, nalijte vodom i kuvajte na umerenoj vatri oko dva sata. Potom dolijte sok od paradajza i nastavite da kuvate još sat
vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
IDEALNA ZA UŽINU NA POSLU Napravite svima omiljenu salatu od krompira i NEODOLJIVE ribe
Neka svima napravite zazubice.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)