DRUGAČIJA SARMA PO BAKINOM RECEPTU U nadev idu namirnice koje svi volimo, ovakav ručak neće proći nezapaženo
Svi će tražiti još.
Sarma sa krompirom i slaninom
Možda vas zanima:

SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.

DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.

IDEALNA ZA UŽINU NA POSLU Napravite svima omiljenu salatu od krompira i NEODOLJIVE ribe
Neka svima napravite zazubice.

ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Sastojci:
2 manje glavice kiselog kupusa
5-6 glavica crnog luka
200 g slanine
1 kg krompira
1 šolja pirinča
300 ml soka od paradajza
slatka začinska paprika
2 lista lovora
biber u zrnu
1 kašičica šećera
so, biber
suvi začin, ulje
Priprema:
Propržite crni luk, dodajte seckanu slaninicu, pa kad se zapeče, i narendan krompir i pirinač. Začinite po ukusu i ostavite fil da se prohladi. Stavite nekoliko listova kupusa na dno lonca, a od preostalih listova zamotajte sarme. Poređajte ih u šerpu, dodajte listove lovora i biber u zrnu, pokrijte listovima kupusa, nalijte vodom i kuvajte na umerenoj vatri oko dva sata. Potom dolijte sok od paradajza i nastavite da kuvate još sat
vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)