DRUGAČIJA SARMA PO BAKINOM RECEPTU U nadev idu namirnice koje svi volimo, ovakav ručak neće proći nezapaženo
Svi će tražiti još.
Sarma sa krompirom i slaninom
Sastojci:
2 manje glavice kiselog kupusa
5-6 glavica crnog luka
200 g slanine
1 kg krompira
1 šolja pirinča
300 ml soka od paradajza
slatka začinska paprika
2 lista lovora
biber u zrnu
1 kašičica šećera
so, biber
suvi začin, ulje
Priprema:
Propržite crni luk, dodajte seckanu slaninicu, pa kad se zapeče, i narendan krompir i pirinač. Začinite po ukusu i ostavite fil da se prohladi. Stavite nekoliko listova kupusa na dno lonca, a od preostalih listova zamotajte sarme. Poređajte ih u šerpu, dodajte listove lovora i biber u zrnu, pokrijte listovima kupusa, nalijte vodom i kuvajte na umerenoj vatri oko dva sata. Potom dolijte sok od paradajza i nastavite da kuvate još sat
vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)