DRUGAČIJA SARMA PO BAKINOM RECEPTU U nadev idu namirnice koje svi volimo, ovakav ručak neće proći nezapaženo

Alo.rs

11:00

Bakina vanglica 0

Svi će tražiti još.

DRUGAČIJA SARMA PO BAKINOM RECEPTU U nadev idu namirnice koje svi volimo, ovakav ručak neće proći nezapaženo
Shutterstock

Sarma sa krompirom i slaninom

Sastojci:

2 manje glavice kiselog kupusa

5-6 glavica crnog luka

200 g slanine

1 kg krompira

1 šolja pirinča

300 ml soka od paradajza

slatka začinska paprika

2 lista lovora

biber u zrnu

1 kašičica šećera

so, biber

suvi začin, ulje

Priprema:

Propržite crni luk, dodajte seckanu slaninicu, pa kad se zapeče, i narendan krompir i pirinač. Začinite po ukusu i ostavite fil da se prohladi. Stavite nekoliko listova kupusa na dno lonca, a od preostalih listova zamotajte sarme. Poređajte ih u šerpu, dodajte listove lovora i biber u zrnu, pokrijte listovima kupusa, nalijte vodom i kuvajte na umerenoj vatri oko dva sata. Potom dolijte sok od paradajza i nastavite da kuvate još sat 
vremena.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading