NEMA KOME SE NEĆE DOPASTI Krompir za RUČAK je uvek dobar izbor za celu porodicu, još ako je punjen
I deca će ga obožavati.
Krompiri punjeni kiselim kupusom
Sastojci:
6 većih krompira
300 g kiselog kupusa
100 g slanine
1 manji praziluk
so, biber
slatka mlevena paprika
Za preliv:
2 kašike kačkavalja (narendanog)
2 kašike kisele pavlake
2-3 kašike mleka
kim
Priprema:
Krompir u ljusci dobro oprati, prepoloviti i staviti u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša, kako bi se mogao izdubiti. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubiti svaku polovinu i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstati sitno iseckan praziluk, dodati slaninu i sitno iseckani kiseli kupus. Posoliti veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodati biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstati, pa skloniti s vatre. Krompir napuniti kupusom, pa staviti u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir staviti po kašiku preliva i posuti kimom. Za preliv izmešati kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratiti u rernu da se zapeče do kraja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)