NEMA KOME SE NEĆE DOPASTI Krompir za RUČAK je uvek dobar izbor za celu porodicu, još ako je punjen

Alo.rs/B. Paunović

14:00

Bakina vanglica 0

I deca će ga obožavati.

krompir
Shutterstock

Krompiri punjeni kiselim kupusom

Sastojci:

6 većih krompira

300 g kiselog kupusa

100 g slanine

1 manji praziluk

so, biber

slatka mlevena paprika

Za preliv:

2 kašike kačkavalja (narendanog)

2 kašike kisele pavlake

2-3 kašike mleka

kim

Priprema:

Krompir u ljusci dobro oprati, prepoloviti i staviti u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša, kako bi se mogao izdubiti. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubiti svaku polovinu i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstati sitno iseckan praziluk, dodati slaninu i sitno iseckani kiseli kupus. Posoliti veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodati biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstati, pa skloniti s vatre. Krompir napuniti kupusom, pa staviti u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir staviti po kašiku preliva i posuti kimom. Za preliv izmešati kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratiti u rernu da se zapeče do kraja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading