NEMA KOME SE NEĆE DOPASTI Krompir za RUČAK je uvek dobar izbor za celu porodicu, još ako je punjen
I deca će ga obožavati.

Krompiri punjeni kiselim kupusom
Možda vas zanima:

SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.

RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.

ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
Sastojci:
6 većih krompira
300 g kiselog kupusa
100 g slanine
1 manji praziluk
so, biber
slatka mlevena paprika
Za preliv:
2 kašike kačkavalja (narendanog)
2 kašike kisele pavlake
2-3 kašike mleka
kim
Priprema:
Krompir u ljusci dobro oprati, prepoloviti i staviti u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša, kako bi se mogao izdubiti. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubiti svaku polovinu i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstati sitno iseckan praziluk, dodati slaninu i sitno iseckani kiseli kupus. Posoliti veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodati biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstati, pa skloniti s vatre. Krompir napuniti kupusom, pa staviti u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir staviti po kašiku preliva i posuti kimom. Za preliv izmešati kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratiti u rernu da se zapeče do kraja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)