DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
Krompirov hleb
Sastojci:
1 kg krompira
2 kg brašna
100 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
1-1,5 litara vode
Priprema:
Kvasac udrobimo u činiju, dolijemo mu malo tople vode, dodamo šećer i pomešamo da se kvasac i šećer rastope. Krompir skuvamo i dok je vruć, oljuštimo ga. Izgnječimo ga u pire. Brašno istresemo u veliku činiju, preko njega stavimo izgnječen krompir, dolijemo kvasac i toplu vodu, dodamo so. Počnemo s gnječenjem. Testo mesimo dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijemo i ostavimo da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnemo na radnu površini u oblikujemo hleb. Veliki pleh pospemo brašnom i na njega stavimo hleb. Na 220 stepeni ga pečemo oko jedan sat ili onoliko dugo dok ne bude pečen.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
MEK KO DUŠA Uz bosanski somun najbolje se slaže domaći KAJMAK, topi se sve u ustima
Vazdušastiji ne može biti.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)