DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.

Krompirov hleb
Možda vas zanima:

NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.

MEK KO DUŠA Uz bosanski somun najbolje se slaže domaći KAJMAK, topi se sve u ustima
Vazdušastiji ne može biti.

NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.

PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
Sastojci:
1 kg krompira
2 kg brašna
100 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
1-1,5 litara vode
Priprema:
Kvasac udrobimo u činiju, dolijemo mu malo tople vode, dodamo šećer i pomešamo da se kvasac i šećer rastope. Krompir skuvamo i dok je vruć, oljuštimo ga. Izgnječimo ga u pire. Brašno istresemo u veliku činiju, preko njega stavimo izgnječen krompir, dolijemo kvasac i toplu vodu, dodamo so. Počnemo s gnječenjem. Testo mesimo dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijemo i ostavimo da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnemo na radnu površini u oblikujemo hleb. Veliki pleh pospemo brašnom i na njega stavimo hleb. Na 220 stepeni ga pečemo oko jedan sat ili onoliko dugo dok ne bude pečen.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)