DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica

Alo.rs/B. Paunović

09:00

Sezonski recepti 0

Lako se mesi i ukusan je.

trpeza
Shutterstock

Krompirov hleb

Sastojci:

1 kg krompira

2 kg brašna

100 g svežeg kvasca

2 kašike šećera

1 kašika soli

1-1,5 litara vode

Priprema:

Kvasac udrobimo u činiju, dolijemo mu malo tople vode, dodamo šećer i pomešamo da se kvasac i šećer rastope. Krompir skuvamo i dok je vruć, oljuštimo ga. Izgnječimo ga u pire. Brašno istresemo u veliku činiju, preko njega stavimo izgnječen krompir, dolijemo kvasac i toplu vodu, dodamo so. Počnemo s gnječenjem. Testo mesimo dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijemo i ostavimo da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnemo na radnu površini u oblikujemo hleb. Veliki pleh pospemo brašnom i na njega stavimo hleb. Na 220 stepeni ga pečemo oko jedan sat ili onoliko dugo dok ne bude pečen.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading