ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Krompir sa ruzmarinom
Sastojci:
600 g belog krompira
30 g putera
50 g slanine
3-4 kašike maslinovog
2 kašičice suvog ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so i biber po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, isperite, secite na tanke kolutove, pa ih stavljajte u čistu kuhinjsku krpu da se osuše. Za to vreme na tiganju propržite slaninu sečenu na sitne štapiće dok ne pusti svu masnoću. Kada je slanina gotova, izvadite je na papirni ubrus, a u masnoći koja je ostala dodajte puter i maslinovo ulje. Pržite krompir iz dva ili tri puta, u zavisnosti od veličine tiganja. Pripremite šerpu sa vrelom vodom, na koju ćete da stavite staklenu činiju ili keramičku posudu u koju ćete odložiti ispržene krompire, da ostanu topli. Kada ste završili sa krompirićima, u isti tiganj dodajte sitno sečen crni i beli luk, pa pržite dok lepo ne porumene. Dodajte ispržen luk u krompir i slaninicu, pa ruzmarin i na kraju pobiberite i posolite, ako je potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Komentari (0)