ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Krompir sa ruzmarinom
Sastojci:
600 g belog krompira
30 g putera
50 g slanine
3-4 kašike maslinovog
2 kašičice suvog ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so i biber po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, isperite, secite na tanke kolutove, pa ih stavljajte u čistu kuhinjsku krpu da se osuše. Za to vreme na tiganju propržite slaninu sečenu na sitne štapiće dok ne pusti svu masnoću. Kada je slanina gotova, izvadite je na papirni ubrus, a u masnoći koja je ostala dodajte puter i maslinovo ulje. Pržite krompir iz dva ili tri puta, u zavisnosti od veličine tiganja. Pripremite šerpu sa vrelom vodom, na koju ćete da stavite staklenu činiju ili keramičku posudu u koju ćete odložiti ispržene krompire, da ostanu topli. Kada ste završili sa krompirićima, u isti tiganj dodajte sitno sečen crni i beli luk, pa pržite dok lepo ne porumene. Dodajte ispržen luk u krompir i slaninicu, pa ruzmarin i na kraju pobiberite i posolite, ako je potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)