RECEPT DANA Uvijena pica vekna, toliko ukusna i mirisna da ćete je praviti iznova i iznova
Bitno da ukućne miluju miomirisi pčenog testa od sabajle
Sastojci:
500 g brašna tip 400 meko
1 kesica suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml jogurta
60 g maslaca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
kečap
pečenica
kačkavalj
origano
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, pa dodajte šećer i kvasac i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
1. U vanglicu dodajte brašno, so, jogurt, omekšali maslac i kvasac i zamesite testo. Biće malo tvrđe, pa treba malo jače da se mesi. Ostavite ga na toplom, prekriveno, sat vremena da nadođe.
2. Testo razvucite u pravougaonik. Na pola testa stavite kečap, origano, kačkavalj, pečenicu (tim redom), a drugu polovinu zasecite na trake oko 1,5 cm. Svaku traku treba da uvijete u spiralu. Sve zajedno uvite u rolat počevši od dela sa nadevom.
3. Veknu prebacite u pleh s pek-papirom tako da uvijene trake budu okrenute nagore. Premažite umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)