RECEPT DANA Uvijena pica vekna, toliko ukusna i mirisna da ćete je praviti iznova i iznova
Bitno da ukućne miluju miomirisi pčenog testa od sabajle
Sastojci:
500 g brašna tip 400 meko
1 kesica suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml jogurta
60 g maslaca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
kečap
pečenica
kačkavalj
origano
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, pa dodajte šećer i kvasac i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
1. U vanglicu dodajte brašno, so, jogurt, omekšali maslac i kvasac i zamesite testo. Biće malo tvrđe, pa treba malo jače da se mesi. Ostavite ga na toplom, prekriveno, sat vremena da nadođe.
2. Testo razvucite u pravougaonik. Na pola testa stavite kečap, origano, kačkavalj, pečenicu (tim redom), a drugu polovinu zasecite na trake oko 1,5 cm. Svaku traku treba da uvijete u spiralu. Sve zajedno uvite u rolat počevši od dela sa nadevom.
3. Veknu prebacite u pleh s pek-papirom tako da uvijene trake budu okrenute nagore. Premažite umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
BOLJE OD LENJE PITE Kolač sa jabukama, orasima i filom, po receptu naših baka!
Kolač sa jabukama i orasima u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA, KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, miriše na vrhunski užitak
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
Komentari (0)