RECEPT DANA Uvijena pica vekna, toliko ukusna i mirisna da ćete je praviti iznova i iznova

Slobodanka Ćorić

07:28

Bakina vanglica 0

Bitno da ukućne miluju miomirisi pčenog testa od sabajle

kiflice
Printscreen/Instagram

Sastojci:

500 g brašna tip 400 meko
1 kesica suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml jogurta
60 g maslaca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Za nadev:

kečap
pečenica
kačkavalj
origano

Za premazivanje:

1 jaje

Priprema:

Mleko zagrejte da bude mlako, pa dodajte šećer i kvasac i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

1. U vanglicu dodajte brašno, so, jogurt, omekšali maslac i kvasac i zamesite testo. Biće malo tvrđe, pa treba malo jače da se mesi. Ostavite ga na toplom, prekriveno, sat vremena da nadođe.

2. Testo razvucite u pravougaonik. Na pola testa stavite kečap, origano, kačkavalj, pečenicu (tim redom), a drugu polovinu zasecite na trake oko 1,5 cm. Svaku traku treba da uvijete u spiralu. Sve zajedno uvite u rolat počevši od dela sa nadevom.

3. Veknu prebacite u pleh s pek-papirom tako da uvijene trake budu okrenute nagore. Premažite umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

Komentari (0)

Loading