RECEPT DANA Uvijena pica vekna, toliko ukusna i mirisna da ćete je praviti iznova i iznova
Bitno da ukućne miluju miomirisi pčenog testa od sabajle
Sastojci:
500 g brašna tip 400 meko
1 kesica suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml jogurta
60 g maslaca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
kečap
pečenica
kačkavalj
origano
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, pa dodajte šećer i kvasac i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
1. U vanglicu dodajte brašno, so, jogurt, omekšali maslac i kvasac i zamesite testo. Biće malo tvrđe, pa treba malo jače da se mesi. Ostavite ga na toplom, prekriveno, sat vremena da nadođe.
2. Testo razvucite u pravougaonik. Na pola testa stavite kečap, origano, kačkavalj, pečenicu (tim redom), a drugu polovinu zasecite na trake oko 1,5 cm. Svaku traku treba da uvijete u spiralu. Sve zajedno uvite u rolat počevši od dela sa nadevom.
3. Veknu prebacite u pleh s pek-papirom tako da uvijene trake budu okrenute nagore. Premažite umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)