NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU Fenomenalne rolnice sa mesom, probajte, samo će vam se kazati

bakinakuhinja.rs/trpeza.rs

08:10

Sezonski recepti 0

Predivne kiflice za doručak, uz jogurt, večera, uz supicu i super ručak

NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU Fenomenalne rolnice sa mesom, probajte, samo će vam se kazati
bakina kuhinja

Potrebno je za testo:

  • 250 ml mleka
  • 10 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • 450 gr brašna
  • malo soli

Za nadev:

  • 350 g mlevenog mesa mešavina
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • so biber

Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakom mleku dodati šećer,pa kad zapeni dodati ulje brašno so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso. 

Ostaviti da odstoji 30 min. pokriveno. 
Ispržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati  so biber i skloniti sa šporeta.

Prohladiti pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje a mleso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto za pola cm pa iseći na pravougaonike 9x8 cm.

Gornji deo malo zaseći na 4 prake ne sasvim a u donji deo staviti kašičicu mesa pa rukama rasporediti . Uviti ka vrhu da seceni deo bude odozgo tj trake. 

Ređati u tepsiju pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30-  35 min. Pokriti krpom. 

Fantastični podsećaju na fornete tako mekani i misrisni. za doručak, užinu ili večeru.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading