NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU Fenomenalne rolnice sa mesom, probajte, samo će vam se kazati
Predivne kiflice za doručak, uz jogurt, večera, uz supicu i super ručak
Potrebno je za testo:
- 250 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- 450 gr brašna
- malo soli
Za nadev:
- 350 g mlevenog mesa mešavina
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- so biber
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakom mleku dodati šećer,pa kad zapeni dodati ulje brašno so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso.
Ostaviti da odstoji 30 min. pokriveno.
Ispržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati so biber i skloniti sa šporeta.
Prohladiti pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje a mleso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto za pola cm pa iseći na pravougaonike 9x8 cm.
Gornji deo malo zaseći na 4 prake ne sasvim a u donji deo staviti kašičicu mesa pa rukama rasporediti . Uviti ka vrhu da seceni deo bude odozgo tj trake.
Ređati u tepsiju pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30- 35 min. Pokriti krpom.
Fantastični podsećaju na fornete tako mekani i misrisni. za doručak, užinu ili večeru.
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)