JEFTINA A PREUKUSNA Babina boranija bez mesa ne može da ne uspe jer se zaprška prvi na poseban način
Boranija spada u klasike – jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.
Babina boranija
Satojci:
500 g boranije (sveže ili smrznute)
1 šargarepa
1 krompir
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
1 kašika povrćnog začina
ulje
so
Priprema:
Obarite boraniju u vodi, pa je prodinstajte na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, krompir sitno seckan i i malo soli. Zajedno prodinstajte, nalijte vodom i kuvajte oko sat vremena. Pre kraju napravite zapršku: na malo ulja sitno iseckajte nekoliko čenova belog luka, pazeći da ne zagori. Ubacite brašno i alevu papriku i mešajte brzo da ne zagori. Sklonite, ulijte malo čorbe da razredite zapršku i ubacite je u čorbu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)