JEFTINA A PREUKUSNA Babina boranija bez mesa ne može da ne uspe jer se zaprška prvi na poseban način

Ivana Vujnović

15:30

Bakina vanglica 0

Boranija spada u klasike – jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.

Boranija sa zaprškom
Shutterstock

 

Babina boranija

Satojci:

500 g boranije (sveže ili smrznute)

1 šargarepa

1 krompir 

2-3 čena belog luka

1 kašika brašna 

1 kašičica aleve paprike

1 kašika povrćnog začina

ulje

so

Priprema:

Obarite boraniju u vodi, pa je prodinstajte na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, krompir sitno seckan i  i malo soli. Zajedno prodinstajte, nalijte vodom i kuvajte oko  sat vremena. Pre kraju napravite zapršku: na malo ulja sitno iseckajte nekoliko čenova belog luka, pazeći da ne zagori. Ubacite brašno i alevu papriku i mešajte brzo da ne zagori. Sklonite, ulijte malo čorbe da razredite zapršku i ubacite je u čorbu. 

Komentari (0)

Loading