SAVRŠENO, IZDAŠNO I JEFTINO JELO Pita od tikvica i griza, sočna i ukusna
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
Potrebno je:
1 kg tikvica180 g pavlake
1 šolja ulja
4 jajeta
3 kašike mešavine začina
po želji biber
200 g griza
Ostalo:
2 kašike ulja
3 kašike prezli
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, očistiti od semenki i narendati. U posudu staviti narendanu tikvicu, dodati jaja, ulje, pavlaku i griz. Začiniti biberom i mešavinom začina. Sve dobro promešati.
Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Služiti uz salatu po želji ili jogurt.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)