PO ORGINALNOM RECEPTU Grčka pita s piletinom i paprikama, fantastičan ukus i zavodljiv miris
Grčka pita s piletinom i paprikama može biti odličan ručak, možda večera ili zakuska za drage goste. Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti
POTREBNO:
500 g tankih kora za pitu1 kom pilećih prsa
3 paprike (žuta, crvena, zelena)
2 luka
3 češnja belog luka
3 žlice koncentrata paradajza
150 ml belog vina
3 žlice začina (origano, majčina dušica, ružmarin…)
sol, biber
150 g feta sira
100 g sira trapista
200 ml maslinovog ulja
100 ml suncokretovog ulja
50 ml mineralne vode
PRIPREMA:
Papriku i luk iseckati na kockice, beli luk sitno iseckati. Pileća prsa isecite na odreske, začinite po želji, propržite na tiganju i ostavite sa strane. Na istom ulju u istom tiganju propržiti paprike i luk, dodati beli luk. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne uvene.
Zatim dodajte vino i ostavite da ispari uz mešanje. Dodajte koncentrat paradajza i začine i kuvajte uz mešanje dok sva tečnost ne ispari. Punjenje mora biti suvo! U topli fil izmrviti feta sir i rendani trapist, pa sve dobro izmešati i sjediniti.
Za premazivanje kore prilikom slaganja pite pripremiti premaz od kombinacije mineralne vode i 100 ml ulja. Nauljite tepsiju u kojoj će se pita peći. Slagati 3 kore jednu na drugu tako da ivice vise napolje. Između svake kore poprskati mešavinom minerala i ulja. premazati polovinu fila, pa zaustaviti sa 3 kore, nastaviti sa filom i završiti sa preostalim korama.
Obavezno premazati između svake kore! Na kraju sve ivice savijte prema unutra ispod pite. Odozgo premazati ostatkom ulja i mineralnog ulja. Pecite pitu u gornjem delu rerne na 180*C 35-45 minuta. Pečenu pitu isecite i poslužite! Prijatno!
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)