PO ORGINALNOM RECEPTU Grčka pita s piletinom i paprikama, fantastičan ukus i zavodljiv miris
Grčka pita s piletinom i paprikama može biti odličan ručak, možda večera ili zakuska za drage goste. Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti
POTREBNO:
500 g tankih kora za pitu1 kom pilećih prsa
3 paprike (žuta, crvena, zelena)
2 luka
3 češnja belog luka
3 žlice koncentrata paradajza
150 ml belog vina
3 žlice začina (origano, majčina dušica, ružmarin…)
sol, biber
150 g feta sira
100 g sira trapista
200 ml maslinovog ulja
100 ml suncokretovog ulja
50 ml mineralne vode
PRIPREMA:
Papriku i luk iseckati na kockice, beli luk sitno iseckati. Pileća prsa isecite na odreske, začinite po želji, propržite na tiganju i ostavite sa strane. Na istom ulju u istom tiganju propržiti paprike i luk, dodati beli luk. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne uvene.
Zatim dodajte vino i ostavite da ispari uz mešanje. Dodajte koncentrat paradajza i začine i kuvajte uz mešanje dok sva tečnost ne ispari. Punjenje mora biti suvo! U topli fil izmrviti feta sir i rendani trapist, pa sve dobro izmešati i sjediniti.
Za premazivanje kore prilikom slaganja pite pripremiti premaz od kombinacije mineralne vode i 100 ml ulja. Nauljite tepsiju u kojoj će se pita peći. Slagati 3 kore jednu na drugu tako da ivice vise napolje. Između svake kore poprskati mešavinom minerala i ulja. premazati polovinu fila, pa zaustaviti sa 3 kore, nastaviti sa filom i završiti sa preostalim korama.
Obavezno premazati između svake kore! Na kraju sve ivice savijte prema unutra ispod pite. Odozgo premazati ostatkom ulja i mineralnog ulja. Pecite pitu u gornjem delu rerne na 180*C 35-45 minuta. Pečenu pitu isecite i poslužite! Prijatno!
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)