STARINSKA PITA SA TIKVICIMA Ovako je nikada niste pravili, a bolja je od krompiruše
Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali nepravedno zapostavljena
1 pakovanje gotovih kora za pitu
1/2 praziluka
1/2 tikvice
Za fil:
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
250 ml jogurta
150 ml ulja
200 g sjeničkog sira
Priprema
Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade. Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Odvojite po dve kore za jednu. Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)