STARINSKA PITA SA TIKVICIMA Ovako je nikada niste pravili, a bolja je od krompiruše
Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali nepravedno zapostavljena
1 pakovanje gotovih kora za pitu
1/2 praziluka
1/2 tikvice
Za fil:
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
250 ml jogurta
150 ml ulja
200 g sjeničkog sira
Priprema
Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade. Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Odvojite po dve kore za jednu. Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)