STARINSKA PITA SA TIKVICIMA Ovako je nikada niste pravili, a bolja je od krompiruše

Jelena Vukelić

13:07

Bakina vanglica 0

Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali nepravedno zapostavljena

PITA
Shutterstock

1 pakovanje gotovih kora za pitu
1/2 praziluka
1/2 tikvice

Za fil:

3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
250 ml jogurta
150 ml ulja
200 g sjeničkog sira

Priprema

Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade. Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Odvojite po dve kore za jednu. Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.

Komentari (0)

Loading