Zaboravljeno slatko jelo TAŠCI S PEKMEZOM zahteva malo više truda, ali se isplati jer je ukus božanstven
Vojvođanska poslastica bez koje nije mogao da se zamisli nedeljni ručak.
Tašci s pekmezom od kajsija
Sastojci:
500 g glatkog brašna
malo soli
1 jaje
2 dl mlake vode
pekmez od kajsija
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite tvrđe testo. Kad ga izmesite, ostavite da se odstoji pola sata- sat. Razvijte ga oklagijom što tanje možete. Secite kvadrate i u jedan stavite gomilicu pekmeza od kajsija, a drugim ga preklopite i dobro stisnite ivice. Možete to da uradite i viljuškom. U vrijuću vodu spuštajte taške, jedan po jedan, ali ne preterujte s količinom da vam se ne bi zalepili. Kad isplivaju, gotovi su. Pospite ih uprženom prezlom i šećerom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)