FINO I UKUSNO DOMAĆE PECIVO Lepinje sa sirom gotove za 20 minuta
Brzo i lako se sprema, a specifična aroma budi sva čula
Sastojci
Za testo:
- 3 šolje brašna1,5 kesica praška za pecivo
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja sitnog sira
- 1/2 šolje ulja
- po potrebi so
Za premazivanje i posipanje:
- 1 jaje
- po potrebi krupna morska so
- oko 50 g margarina
Priprema
Brašno, praška za pecivo, jogurt, sir, ulje i so staviti u posudu za mešenje. Promešati kašikom, po potrebi malo umesiti rukom. Testo je pomalo lepljivo, tako treba da bude.
Na pobrašnjenu radnu površinu staviti testo, iseći ga na 12 delova. Formirati jufkice, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom, posuti krupnom morskom solju i na svaku odozgo staviti po malo margarina/putera.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 C, oko 20 minuta.
Nestvarno meke i ukusne, a spreme se za tili čas.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)