FINO I UKUSNO DOMAĆE PECIVO Lepinje sa sirom gotove za 20 minuta
Brzo i lako se sprema, a specifična aroma budi sva čula
Sastojci
Za testo:
- 3 šolje brašna1,5 kesica praška za pecivo
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja sitnog sira
- 1/2 šolje ulja
- po potrebi so
Za premazivanje i posipanje:
- 1 jaje
- po potrebi krupna morska so
- oko 50 g margarina
Priprema
Brašno, praška za pecivo, jogurt, sir, ulje i so staviti u posudu za mešenje. Promešati kašikom, po potrebi malo umesiti rukom. Testo je pomalo lepljivo, tako treba da bude.
Na pobrašnjenu radnu površinu staviti testo, iseći ga na 12 delova. Formirati jufkice, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom, posuti krupnom morskom solju i na svaku odozgo staviti po malo margarina/putera.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 C, oko 20 minuta.
Nestvarno meke i ukusne, a spreme se za tili čas.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)