STARINSKI UŠTIPCI SA JABUKAMA Napravljeni po bakinom receptu, odlični su i vrući i kada se ohlade
Napravite uštipke sa jabukama po starom bakinom receptu.
Sastojci:
300 g brašna
2 veće jabuke
2 jajeta
100 ml mleka
50 ml kisele vode
20 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
4 kašike šećera
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
Priprema
Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu.
Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)