UNAPREĐENA VERZIJA AJVARA Pinđur se pravi brzo jer se paprike ne melju a u nekim krajevima se dodaje i patlidžan
Pinđur za razliku od ajvara ukusom i teksturom podsjeća na sos, pa je olfičan uz testenine i pirinač, pa čak i zameniti pelat ako ga nemate kod kuće ili sos za picu.
Pinđur
Sastojci:
8-10 kg mesne paprike
4 kg paradajza
5 kašika šećera
4 dl ulja + ekstra ulja
2 glavice seckanog belog luka
2 vezice peršuna
4 dl vinskog sirćeta
soli po želji
Priprema:
Paprike pecite, oljuštite, očistite i isecite ih. Dobro ih ocedite pa ih isecite na trakice. Paradajz oguliti i iseckati i kuvati zajedno sa šećerom dok se smesa ne smanji na pola. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun i pržite do željene gustoće. Na kraju dodajte sirće i prokuvajte, pa smesom napunite vruće tegle. Ostavite u toploj rerni do jutra da se stegne korica. U svaku teglu sipajte prst ulja, zatvorite i ostavite na hladnom.
Još jedan savet: Zagrejte čaše koje ćete napuniti vrelom pinđurom u rerni. Prvo stavite dve kašike, a kada se čaša zagreje, nastavite sa punjenjem.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)