UNAPREĐENA VERZIJA AJVARA Pinđur se pravi brzo jer se paprike ne melju a u nekim krajevima se dodaje i patlidžan
Pinđur za razliku od ajvara ukusom i teksturom podsjeća na sos, pa je olfičan uz testenine i pirinač, pa čak i zameniti pelat ako ga nemate kod kuće ili sos za picu.
Pinđur
Sastojci:
8-10 kg mesne paprike
4 kg paradajza
5 kašika šećera
4 dl ulja + ekstra ulja
2 glavice seckanog belog luka
2 vezice peršuna
4 dl vinskog sirćeta
soli po želji
Priprema:
Paprike pecite, oljuštite, očistite i isecite ih. Dobro ih ocedite pa ih isecite na trakice. Paradajz oguliti i iseckati i kuvati zajedno sa šećerom dok se smesa ne smanji na pola. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun i pržite do željene gustoće. Na kraju dodajte sirće i prokuvajte, pa smesom napunite vruće tegle. Ostavite u toploj rerni do jutra da se stegne korica. U svaku teglu sipajte prst ulja, zatvorite i ostavite na hladnom.
Još jedan savet: Zagrejte čaše koje ćete napuniti vrelom pinđurom u rerni. Prvo stavite dve kašike, a kada se čaša zagreje, nastavite sa punjenjem.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)