Uvek dodajte ovaj tajni sastojak u smesu za testo: Sva peciva će biti ukusnija I mekša, otkrivaju pekari
skusni pekari su otkrili šta dodaju u testo da bi mu dali savršen ukus i teksturu. Reč je o sastojku koji svako ima kod kuće
Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji i manje iskusnim domaćicama omogućavaju da prave ukusan hleb, peciva... Iskusni pekari su otkrili šta dodaju u testo da bi mu dali savršen ukus i teksturu. Reč je o sastojku koji svako ima kod kuće, a to je puter.
Maslac se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično dodajete puter u komadu na sobnoj temperaturi ili rastopljen puter, a savetujemo vam da ga malo propržite pre nego što ga dodate u testo. U tiganj stavite puter i kada se otopi, pržite ga još 7-8 minuta, mešajući sve vreme.
Zatim ga sipajte u posudu i ostavite da se ohladi. Dobijenu smesu dodati u testo i dobro izmešati. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana, piše The Matter of Taste.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)