SAVRŠEN OBROK ZA CELU PORODICU Pita od sira i griza po baka Jelinom receptu
Savršena kombinacija griza i sira dopašće se posebno najmlađima u kući

Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 gr sira
- 100 ml jogurta
- 1 kašika kisele pavlake
- 30 ml ulja
- 2 kašike griza
- gotove kore
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti nabrojane sastojke da se sjedine.
Prvu koru premazati uljem, preko nje drugu, pa obilno nadevom.Uviti u rolnicu.
Pleh podmazati pa ređati u krug.
Ostatkom nadeva preliti rolnice i još malo ulja.
Peći na 200 stepeni 30-40 min.Sjajan doručak za celu porodicu.
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka. Napravite ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine. Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom. Po proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu. Za ovo pecivo se nekada čekalo u redovima. Tada, redovni deo trpeze, a sada ga nema nigde. Donosimo vam tradicionalni recept. Napravite na jednostavan način ovu preukusnu domaću pogaču. Mekano testo zagrejaće vam dušu i telo, a ulepšače izgledom svaku trpezu.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
TOČAK KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Napravite brzo i lako
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, toliko je dobra da stavite odmah duplu meru
ČAIJE ZABORAVLJENO NIŠKO PECIVO Nekad ga je bilo po pekarama, sve domaćice su ga pravile
PAMUK POGAČA Pravi se brzo i lako, sija se kao dukat, nema kome nije uspela
Komentari (0)