GIBANICA SA SIROM Najlakši i najbrži recept za starinsku pitu koja miriše na bakinu kuhinju

Vesna Vukadinović

10:24

Bakina vanglica 0

Gibanica je brzi doručak ili večera od samo nekoliko sastojaka, a veoma je izdašna.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1/2 kg gotovih kora za pitu

1/2 kg sira po želji

3 jajeta

1 šoljica (mala, starinska za kafu) ulja

3 šoljice kisele vode

2 kašičice soli

Priprema:

Podmazati uljem okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti drugu koru, takođe poprskati sa malo ulja, pa preko nje razbacati šaku usitnjenog sira, staviti sledeću koru, poprskati je uljem, razbacati po njoj šaku sira i tako redom, dok se ne utroše sve kore i sir. Za preliv, izmešati jaja sa šoljicom ulja i kiselom vodom i solju. Gibanicu iseći na 8 jednakih delova i preliti da upije. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Komentari (0)

Loading