GIBANICA SA SIROM Najlakši i najbrži recept za starinsku pitu koja miriše na bakinu kuhinju
Gibanica je brzi doručak ili večera od samo nekoliko sastojaka, a veoma je izdašna.
Sastojci:
1/2 kg gotovih kora za pitu
1/2 kg sira po želji
3 jajeta
1 šoljica (mala, starinska za kafu) ulja
3 šoljice kisele vode
2 kašičice soli
Priprema:
Podmazati uljem okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti drugu koru, takođe poprskati sa malo ulja, pa preko nje razbacati šaku usitnjenog sira, staviti sledeću koru, poprskati je uljem, razbacati po njoj šaku sira i tako redom, dok se ne utroše sve kore i sir. Za preliv, izmešati jaja sa šoljicom ulja i kiselom vodom i solju. Gibanicu iseći na 8 jednakih delova i preliti da upije. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)