GIBANICA SA SIROM Najlakši i najbrži recept za starinsku pitu koja miriše na bakinu kuhinju
Gibanica je brzi doručak ili večera od samo nekoliko sastojaka, a veoma je izdašna.
Sastojci:
1/2 kg gotovih kora za pitu
1/2 kg sira po želji
3 jajeta
1 šoljica (mala, starinska za kafu) ulja
3 šoljice kisele vode
2 kašičice soli
Priprema:
Podmazati uljem okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti drugu koru, takođe poprskati sa malo ulja, pa preko nje razbacati šaku usitnjenog sira, staviti sledeću koru, poprskati je uljem, razbacati po njoj šaku sira i tako redom, dok se ne utroše sve kore i sir. Za preliv, izmešati jaja sa šoljicom ulja i kiselom vodom i solju. Gibanicu iseći na 8 jednakih delova i preliti da upije. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)