BOGAT OBROK, GOTOV ZA 20 MINUTA Pikantne meksičke tortilje sa mesom i pasuljem
Egzotično jelo koje će vas lepo zasititi.
Takosi sa mesom i pasuljem
Sastojci:
6 tortilja
500 g mlevene junetine
300 g pirea od paradajza
300 g crvenog pasulja iz konzerve
100 g rendanog kačkavalja
1 kisela pavlaka
100 g zelene salate
1 glavica crvenog luka
1 svež paradajz
2 čena belog luka
1 kašika ljutog čili sosa
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica korijandera u zrnu
so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk i dinstajte oko pet minuta na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Mešajte sve vreme. Dodajte pire od paradajza, pasulj, korijander, čili sos, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte dok meso bude gotovo, a količina sosa se smanji. U drugom tiganju propržite tortilje sa obe strane. Na tortilju stavite mešavinu od mesa i pasulja, preko kačkavalj, zelenu salatu, iseckan svež paradajz, po kašiku pavlake i pospite korijanderom. Presavijte tortilju i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)