BOGAT OBROK, GOTOV ZA 20 MINUTA Pikantne meksičke tortilje sa mesom i pasuljem
Egzotično jelo koje će vas lepo zasititi.

Takosi sa mesom i pasuljem
Sastojci:
6 tortilja
500 g mlevene junetine
300 g pirea od paradajza
300 g crvenog pasulja iz konzerve
100 g rendanog kačkavalja
1 kisela pavlaka
100 g zelene salate
1 glavica crvenog luka
1 svež paradajz
2 čena belog luka
1 kašika ljutog čili sosa
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica korijandera u zrnu
so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk i dinstajte oko pet minuta na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Mešajte sve vreme. Dodajte pire od paradajza, pasulj, korijander, čili sos, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte dok meso bude gotovo, a količina sosa se smanji. U drugom tiganju propržite tortilje sa obe strane. Na tortilju stavite mešavinu od mesa i pasulja, preko kačkavalj, zelenu salatu, iseckan svež paradajz, po kašiku pavlake i pospite korijanderom. Presavijte tortilju i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)