Detaljni recept kako da napravite perfektne SARAJEVSKE ĆEVAPE kao sa Baščaršije
Recept jeste jednostavan, ali morate paziti kako ih pečete - sredina mora da bude roze kad ih isečete. U Sarajevu se služe u somunima.
Sarajevski ćevapi
Sastojci (za 4 osobe):
750 g junetine od plećke
250 g ovčjeg mesa od plećke
2 bela luka
1/2 kašike sode bikarbone
Priprema:
Meso isecite na kockice i posolite. Zgnječite beli luk iprokuvajte u vrlo malo vode. Kad se ohladi, prelijte preko mesa i ostavite preko noći da stoji u frižideru. Sutradan meso sameljite sitno dva puta i dobro izmuljajte rukama. Ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi. Pre samog oblikovanja ćevapa dodajte sodu bikarbona,oko pola kašike. Najbolje je da ih oblikujete spravicom namenjenom baš za pravljenje ćevapa. Pazite da ih ne prepečete da ne budu suvi i tvrdi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)