AKO JOŠ NISTE PRIMILI PLATU, onda je ovaj meksički pirinač s crvenim pasuljem pravi recept za vas

Izvor: alo.rs/I. V.

10:00

Kulinarski globus 0

Ako volite, pre nego što dodate pirinač, možete da propržite crvenu paprik isečenu na kockice. Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili kao prilog mesu.

AKO JOŠ NISTE PRIMILI PLATU, onda je ovaj meksički pirinač s crvenim pasuljem pravi recept za vas
Shutterstock

 

Meksički pirinač s crvenim pasuljem

Sastojci:

200 g pirinča 

3 kašike ulja

1 kašika biozačina

230 g crvenog pasulja iz konzerve

200 g kukuruza 

200 ml pelat 

1 kašika seckanog svežeg korijandera

1 prstohvat ljute paprike u prahu

so, biber

Priprema:

Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač.Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pirinač ogrezne. Dodajte biozačun i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Ubacite oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. o potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom, čili paprikom i korijanderom.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading