AKO JOŠ NISTE PRIMILI PLATU, onda je ovaj meksički pirinač s crvenim pasuljem pravi recept za vas

alo.rs/I. V.

10:00

Kulinarski globus 0

Ako volite, pre nego što dodate pirinač, možete da propržite crvenu paprik isečenu na kockice. Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili kao prilog mesu.

AKO JOŠ NISTE PRIMILI PLATU, onda je ovaj meksički pirinač s crvenim pasuljem pravi recept za vas
Shutterstock

 

Meksički pirinač s crvenim pasuljem

Sastojci:

200 g pirinča 

3 kašike ulja

1 kašika biozačina

230 g crvenog pasulja iz konzerve

200 g kukuruza 

200 ml pelat 

1 kašika seckanog svežeg korijandera

1 prstohvat ljute paprike u prahu

so, biber

Priprema:

Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač.Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pirinač ogrezne. Dodajte biozačun i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Ubacite oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. o potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom, čili paprikom i korijanderom.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading