AKO JOŠ NISTE PRIMILI PLATU, onda je ovaj meksički pirinač s crvenim pasuljem pravi recept za vas
Ako volite, pre nego što dodate pirinač, možete da propržite crvenu paprik isečenu na kockice. Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili kao prilog mesu.
Meksički pirinač s crvenim pasuljem
Sastojci:
200 g pirinča
3 kašike ulja
1 kašika biozačina
230 g crvenog pasulja iz konzerve
200 g kukuruza
200 ml pelat
1 kašika seckanog svežeg korijandera
1 prstohvat ljute paprike u prahu
so, biber
Priprema:
Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač.Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pirinač ogrezne. Dodajte biozačun i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Ubacite oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. o potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom, čili paprikom i korijanderom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)