Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma
Brza i jednostavna priprema fatuš salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanskog jela i u zapadnim zemljama
Fatuš
Sastojci:
Za preliv:
300 ml maslinovog ulja
2 limuna
1 čen belog luka
so, biber
Za salatu:
1 lepinja
8 paradajza
1/2 krastavca
zelena paprika
8 rotkvica
1 ljutika
1 šaka rukole
1 zelena salata
1 šaka nane
Priprema:
Pomešajte sastojke za preliv (od limunov iskoristite i sok i koricu) u činiju i dobro umutite. Povrće isecite, lepinju iseckati i začiniti prelivom. Čuvajte višak preliva u frižideru do nedelju dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)