Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma

Izvor: alo.rs/I. V.

08:00

Kulinarski globus 0

Brza i jednostavna priprema fatuš salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanskog jela i u zapadnim zemljama

Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma
Shutterstock

 

Fatuš

Sastojci:

Za preliv:

300 ml maslinovog ulja

2 limuna

1 čen belog luka

so, biber

Za salatu:

1 lepinja

8 paradajza

1/2 krastavca

zelena paprika

8 rotkvica

1 ljutika

1 šaka rukole

1 zelena salata

1 šaka nane

Priprema:

Pomešajte sastojke za preliv (od limunov iskoristite i sok i koricu) u činiju i dobro umutite. Povrće isecite, lepinju iseckati i začiniti prelivom. Čuvajte višak preliva u frižideru do nedelju dana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading