Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma

alo.rs/I. V.

08:00

Kulinarski globus 0

Brza i jednostavna priprema fatuš salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanskog jela i u zapadnim zemljama

Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma
Shutterstock

 

Fatuš

Sastojci:

Za preliv:

300 ml maslinovog ulja

2 limuna

1 čen belog luka

so, biber

Za salatu:

1 lepinja

8 paradajza

1/2 krastavca

zelena paprika

8 rotkvica

1 ljutika

1 šaka rukole

1 zelena salata

1 šaka nane

Priprema:

Pomešajte sastojke za preliv (od limunov iskoristite i sok i koricu) u činiju i dobro umutite. Povrće isecite, lepinju iseckati i začiniti prelivom. Čuvajte višak preliva u frižideru do nedelju dana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading