TABULE radicionalna libanska salata s bulgurom razvedfriće i najkišniji dan
Ako vam je ponestalo ideja zaa laganu večeru, ova salata s bulgurom je prava stvar za vas.
Tabule salata
Sastojci:
100 g bulgura
1 svež krastavac
1 veliki paradajz
1 kašičica soli
150 g peršuna
10 g listova mente
1 mladi crni luk
70 ml maslinovog ulja
4 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
Priprema:
Bulgur natopite vodom prema uputstvu na pakovanju, ocedite višak vode i ostavite da se ohladi. Krastavac i paradajz oprati, iseći na sitne kockice, posuti solju i ostaviti sa strane. Odrežite deblje krajeve stabljika peršuna, a ostatak iseckajte nožem. Možete koristiti i seckalicu. Ohlađeni bulgur dodajte u činiju s peršunom. Mladi luk iseckati na kolutiće, a mentu grubo iseckati i prebaciti u činiju sa bulgurom. Procedite i bacite sok koji se nakupio na dnu činije od paradajza i krastavca pa dodajte ostatku sastojaka. U maloj činiji pomešajte maslinovo ulje, limunov sok i izgnječeni beli luk. Preliti preko salate, promešati i po potrebi doterati sa još začina. Ako imate vremena, ostavite 15 minuta pre serviranja da se ukusi sjedine.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)