Jednostavan recept za orijentalni kolač BOSANSKI KADAIF, koji se pravi od lako dostupnih sastojaka
Ovo tradicionalno jelo priprema se u najsvečanijim prilikama, a pripadnici muslimanske veroispovjesti često spremaju kadaif u toku meseca ramazana (22. mart -21 . april).

Kadaif
Sastojci:
500 g sirovog kadaifa
200 g putera
100 g oraha u jezgri i grožđica
500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
Priprema:
Sirov kadaif se slaže u tepsiju namazanu puterom . Između dva sloja sirovog kadaifa stavite orahe, grožđice i tanke kriške putera. Pecite u rerni na 160 stepeni. Za to vreme pripremite preliv - agdu. U litru vode stavite 500 g šećera ii kuvajate. Kad počne da vrije, skidajte penu kašikom. Treba da dobijete srednje gustu agdu kojoj treba dodati sok od limuna ili kriške, kao i vanilin šećer. Mlak kadaif lagano prelikte mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smeju da budu vrući. Ohlađen kadaif secite na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)