Isprobajte zdravi slatkiš SORBE OD JAGODA, jednostavnu italijansku verziju sladoleda
Isprva je sorbe bio osvežavajuće piće, a danas je omiljeni desert za koji lesto kažu da je lažan sladoled od kojeg se razlikuje po tome što nema mleka u sebi.
Sorbe od jagoda
Sastojci:
400 g jagoda
3-4 kašika javorovog sirupa
100 ml kokosovog mleka
sok 1/2 limete
Priprema:
Sveže jagode držite u zamrzivaču da se zalede ili koristite zaleđene. U blenderu pomešajte sve sastojke da dobijete ujednačen krem. Poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE UKRAŠAVAJU JAJA ZA USKRS, A PAVLE CELE GODINE - Umetnik stvara minijaturna čuda u ljusci
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)