RECEPT ZA PICU Savršeno testo i sočan nadev, kao da je stigla iz picerije!
Napravite savršenu domaću picu.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
100 ml mleka
50 ml ulja
1/2 kašičica soli
1/2 kesice suvog kvasca
Za nadev:
150 g pica šunke
150 g trapista
150 g šampinjona
1/2 kesice origana
Kečap
Priprema:
Od svih navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom tanko u krug (ili podeliti i napraviti dva kruga). Testo premazati kečapom, staviti šunku iseckanu na kvadratiće, isečene šampinjone na kriške narendati kačkavalj. Posuti origanom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)