RECEPT ZA PICU Savršeno testo i sočan nadev, kao da je stigla iz picerije!

Trpeza/ V.V.

12:00

Kulinarski globus 0

Napravite savršenu domaću picu.

pica
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

100 ml mleka

50 ml ulja

1/2 kašičica soli

1/2 kesice suvog kvasca

Za nadev:

150 g pica šunke

150 g trapista

150 g šampinjona

1/2 kesice origana

Kečap

Priprema:

Od svih navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom tanko u krug (ili podeliti i napraviti dva kruga). Testo premazati kečapom, staviti šunku iseckanu na kvadratiće, isečene šampinjone na kriške narendati kačkavalj. Posuti origanom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta.

 Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading