UKUSNIJA OD KUPOVNE, SVI JE VOLE! Odlična pica sa kulenom i dve vrste sira
Recept je za veliku picu koju može da jede cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
250 ml vode
1/2 kockice svežeg kvasca
50 ml ulja
prstohvat soli
1 kašika šećera
Za fil:
150 g kulena
150 g šunkarice
300 g sira
180 g kisele pavlake
1 jaje
350 g kačkavalja
250 ml kečapa
Priprema:
U toploj vodi razmutiti šećer i kvasac, pa ostaviti 5 minuta. Pomešati brašno, ulje, so. Dodati kvasac i zamesiti meko testo. Pokriti providnom folijom i čistom krpom, pa ostaviti na toplom oko pola sata. Kad testo nadođe, premesiti i razvući koru. Staviti je u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati kečapom, poređati iseckanu šunkaricu, kulen. Sir izmrviti, pomešati sa pavlakom i jajetom pa naneti preko pice. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta, pa odozgo rasporediti rendani kačkavalj. Vratiti u rernu još 5 minuta da porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PICU Savršeno testo i sočan nadev, kao da je stigla iz picerije!
Napravite savršenu domaću picu.
DOMAĆA PICA, A KAO IZ ITALIJE DA JE STIGLA! Napravite kod kuće omiljeni specijalitet
Savršena Margarita u kućnoj varijanti.
Kad budete videli kako se prosto pravi, PICA MARGERITA će vam biti često na meniju
Kuvar koji je izmislio picu Margaritu je bio pravi genije. Probajte i složićete se sa nama!
OVO MORATE DA PROBATE! Pica sa podlogom od krompira se brzo pravi, a ukus je fantastičan!
Napravite omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)