GRILOVANI SPECIJALITET BROJ 1 Piletina marinirana u tekili, ukus zadovoljstva koji traje

Izvor: trpeza.rs

08:15

Kulinarski globus 0

Ako nemate tekilu može i domaća rakija

GRILOVANI SPECIJALITET BROJ 1 Piletina marinirana u tekili, ukus zadovoljstva koji traje
Shutterstock

Piletina marinirana u tekili

 

Potrebni sastojci: 

– 1 pileće belo meso (oko 400 g),

– 1 limeta,
– 0,5 dl tekile (ako nemate tekilu koristite neku finu domaću rakiju),
– 1 kašikica meda,
– 1 sveža crvena ljuta paprika,
– 2 kašike maslinovog ulja,
– 1 grančica svežeg ruzmarina,
– so i biber po ukusu.

Priprema:

U staklenu činiju narendajte koru i iscedite sok jedne limete. Dodajte tekilu, med, ulje, iseckani ruzmarin, so i biber i sve dobro izmešajte.

Piletinu istanjite čekićem za meso i stavite u činiju sa pripremljenim tekila sosom, tako da svako parče mesa bude premazano.

Ostavite meso da odstoji u frižiteru, najbolje je da to bude preko noći. 

Kada krenete ujutru na izletište, ne zaboravite vaše unapred pripremljeno meso.

Pecite na jačoj vatri sa svake strane po 2-3 minuta i okrenite samo jednom, kako bistre dobili lepe “roštilj šare” na mesu.

Kao prilog uz ovako pečeno meso, idealan je kuvani (ili još bolje pečeni na roštilju) kukuruz šećerac, krompir, paradajz i naravno sveži crveni ili crni luk, jer kakav je to roštilj bez luka?

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading