Ako vam je prljavog posuđa preko glave, ova ukusna marokanska piletina s kuskusom je pravo jelo za vas
Ako ne volite da jesete kuskus, zamenite ga s pirinčem, jelo će takođe bti izvanrednog ukusa.
Marokanska piletina
Sastojci:
5 bataka ili više ako želite
2 kašike kurkume
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
2 sitna luka
3 čena belog luka
500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
1 limun
200 g kus-kusa
peršun
so, biber
Priprema:
So, biber i kurkumu pomešajte sa polovinom smese i podmažite time batake. Zagrejte kašiku ulja u velikom tiganju i zapecite batake u rerni nekoliko minuta sa svake strane. Kada dobiju boju sa svih strana, izvadite ih iz tepsije i ostavite sa strane. U činiju stavite još ulja i dodajte sitno seckani crni luk, kada je luk omekšao dodajte seckani beli luk. Batake vratite u činiju kada beli luk zamiriše, prelijte temeljcem i ostatkom začina, poklopite i ostavite na tihoj vatri da kuva 30 do 40 minuta. Kada je meso kuvano, izvadite ga a u tečnost dodajte kus-kus i limunov sok i kuvajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Možete dodati vodu ako više vode ispari i nekoliko puta je okusiti čistom da začinite ako nešto nedostaje. Kada nabubri, vratite batake i pospite sveže seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.