LAKI RECEPT SA REZANCIMA Japansko jelo koje možete jesti kao pastu
Začini igraju skoro glavnu ulogu.
Soba rezanci
Sastojci:
300 g svinjskog filea
250 g rezanaca od integralnog pšeničnog brašna
1 kašika ulja
2 kašičice suvog začina
2 čena belog luka
1 kašičica narendanog đumbira
3 kašike biljnog ulja
140 g crnog luka
500 g svežeg kupusa
150 g crvene sveže paprike
800 ml vode
50 ml soja-sosa
1 kašika smeđeg šećera
2 kašike mirina (japansko vino od pirinča za kuvanje)
2 kašike sakea (vino od pirinča)
Priprema:
Svinjski file, papriku i sveži kupus iseckajte na tanke rezance, a luk na kolutove. Na dve kašike ulja izdinstajte luk i file. Dodajte đumbir, naseckani beli luk, kašičicu suvog začina i pecite uz stalno mešanje oko osam minuta. Pečeni file s lukom sklonite iz šerpe i ostavite na toplo mesto. U istoj šerpi na preostalom ulju propržite papriku i svež kupus. Dodajte kašičicu suvog začina i pecite oko 10 minuta. Kupusu dodajte file,
ulje, i promešajte, pa sklonite sa vatre. Testeninu skuvajte, ocedite i dodajte povrću. Od soja-sosa, smeđeg šećera, mirina i sakea pripremite umak. Umakom prelijte testeninu sa povrćem i sve zajedno dobro zagrejte i promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)