LAKI RECEPT SA REZANCIMA Japansko jelo koje možete jesti kao pastu

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Začini igraju skoro glavnu ulogu.

LAKI RECEPT SA REZANCIMA Japansko jelo koje možete jesti kao pastu
Shutterstock

Soba rezanci

Sastojci:

300 g svinjskog filea

250 g rezanaca od integralnog pšeničnog brašna

1 kašika ulja

2 kašičice suvog začina

2 čena belog luka

1 kašičica narendanog đumbira

3 kašike biljnog ulja

140 g crnog luka

500 g svežeg kupusa

150 g crvene sveže paprike

800 ml vode

50 ml soja-sosa

1 kašika smeđeg šećera

2 kašike mirina (japansko vino od pirinča za kuvanje)

2 kašike sakea (vino od pirinča)

Priprema:

Svinjski file, papriku i sveži kupus iseckajte na tanke rezance, a luk na kolutove. Na dve kašike ulja izdinstajte luk i file. Dodajte đumbir, naseckani beli luk, kašičicu suvog začina i pecite uz stalno mešanje oko osam minuta. Pečeni file s lukom sklonite iz šerpe i ostavite na toplo mesto. U istoj šerpi na preostalom ulju propržite papriku i svež kupus. Dodajte kašičicu suvog začina i pecite oko 10 minuta. Kupusu dodajte file, 
ulje, i promešajte, pa sklonite sa vatre. Testeninu skuvajte, ocedite i dodajte povrću. Od soja-sosa, smeđeg šećera, mirina i sakea pripremite umak. Umakom prelijte testeninu sa povrćem i sve zajedno dobro zagrejte i promešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading