JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih
Niste do sada ovako nešto probali.
Tonkatsu
Sastojci:
svinjski odresci
so, biber
brašno
jaja
mrvice
ulje ili svinjska mast
pirinač
Za umak:
120 ml kečapa
2,5 kašike soja-sosa
1,5 kašika belog ili smeđeg šećera
2,5 kašike „vuster“ umaka
1,5 kašika mirina ili šerija
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice narendanog svežeg đumbira
Priprema:
Skuvajte pirinač. Odreske posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, pa pržite, ne više od tri minuta sa obe strane istovremeno, na vrućem ulju ili svinjskoj masti. Dok se odresci prže, pripremite tonkatsu umak. Pomešajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopite. Odreske servirajte sa kuvanim pirinčem, pa prelijte tonkatsu umakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)