JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih

Izvor: Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Niste do sada ovako nešto probali.

JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih
Shutterstock

Tonkatsu

Sastojci:

svinjski odresci

so, biber

brašno

jaja

mrvice

ulje ili svinjska mast

pirinač

Za umak:

120 ml kečapa

2,5 kašike soja-sosa

1,5 kašika belog ili smeđeg šećera

2,5 kašike „vuster“ umaka

1,5 kašika mirina ili šerija

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice narendanog svežeg đumbira

Priprema:

Skuvajte pirinač. Odreske posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, pa pržite, ne više od tri minuta sa obe strane istovremeno, na vrućem ulju ili svinjskoj masti. Dok se odresci prže, pripremite tonkatsu umak. Pomešajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopite. Odreske servirajte sa kuvanim pirinčem, pa prelijte tonkatsu umakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading