JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih
Niste do sada ovako nešto probali.
Tonkatsu
Sastojci:
svinjski odresci
so, biber
brašno
jaja
mrvice
ulje ili svinjska mast
pirinač
Za umak:
120 ml kečapa
2,5 kašike soja-sosa
1,5 kašika belog ili smeđeg šećera
2,5 kašike „vuster“ umaka
1,5 kašika mirina ili šerija
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice narendanog svežeg đumbira
Priprema:
Skuvajte pirinač. Odreske posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, pa pržite, ne više od tri minuta sa obe strane istovremeno, na vrućem ulju ili svinjskoj masti. Dok se odresci prže, pripremite tonkatsu umak. Pomešajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopite. Odreske servirajte sa kuvanim pirinčem, pa prelijte tonkatsu umakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)