JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Niste do sada ovako nešto probali.

JAPANSKI KOTLET Probajte ovo neodoljivo jelo koje je neobičnije od svih
Shutterstock

Tonkatsu

Sastojci:

svinjski odresci

so, biber

brašno

jaja

mrvice

ulje ili svinjska mast

pirinač

Za umak:

120 ml kečapa

2,5 kašike soja-sosa

1,5 kašika belog ili smeđeg šećera

2,5 kašike „vuster“ umaka

1,5 kašika mirina ili šerija

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice narendanog svežeg đumbira

Priprema:

Skuvajte pirinač. Odreske posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, pa pržite, ne više od tri minuta sa obe strane istovremeno, na vrućem ulju ili svinjskoj masti. Dok se odresci prže, pripremite tonkatsu umak. Pomešajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopite. Odreske servirajte sa kuvanim pirinčem, pa prelijte tonkatsu umakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading