Ičiija, staro hercegovaćko jelo od pogače zalivene supom koje je Ivo Andrić obožavao
Biser tradicionalne mostarske kuhinje koji čuvamo od zaborava.

Ičija od pogače
Sastojci:
1 osušena pogača
600 g junećeg mesa
50 g pirinča
100 g maslaca
1 šargarepa
peršun
so, biber
Priprema:
Pirinač oprati i skuvati. Meso (ovčije ili teleće) iseckati na veličinu zalogaja i skuvati sa šargarepom u posoljenoj vodi. Manju pogaču izlomiti na komadiće. Dodati pirinač. Posoliti, pobiberiti i posuti iseckanim peršunom. Zaliti supom (ali tako da smesa ne pliva u tečnosti) i izmešati. Staviti u tanjem sloju u tepsiju. Odozgo rasporediti meso i sve zaliti vrelom masnoćom. Zapeći u rerni da porumeni. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

RUBLJOV ODNEO POBEDU: Nije uspeo Monfis da se suprotstavi!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MUČNO MI JE BILO DA VIDIM TELO MALOG DAVIDA U SANDUKU! Najpotresnije reči meštanina Velike Ivanče: Te scene se nikad ne zaboravljaju... (FOTO, VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Najjači do sad: Svetska premijera za Smart #5 Brabus FOTO

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

OD SLEDEĆEG MESECA WHATSAPP NEĆE RADITI NA OVIM MOBILNIM TELEFONIMA! Proverite da li je vaš među njima

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)