JEDNOSTAVNO, PRAVI SE ZA POLA SATA Lička pogača sa sirom mirisna i meka kao duša

Ivana Vujnović

12:30

Kulinarski globus 0

Uz ovo jelo najbolje ide kiselo bleko, po mogućstvu ovčje.

Lička pogača
Shutterstock

 

Lička pogača

Sastojci:

300 g rendanog sira

1 čaša kiselog mleka

1 čaša ulja

1 kašičica praška za pecivo

3 jaja

18 kašika brašna

so

Priprema:

Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, ulje, prašak za pecivo i sve dobro izmešati. Posolite, pomešajte rendani sir i brašno i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading