JEDNOSTAVNO, PRAVI SE ZA POLA SATA Lička pogača sa sirom mirisna i meka kao duša

Ivana Vujnović

12:30

Kulinarski globus 0

Uz ovo jelo najbolje ide kiselo bleko, po mogućstvu ovčje.

Lička pogača
Shutterstock

 

Lička pogača

Sastojci:

300 g rendanog sira

1 čaša kiselog mleka

1 čaša ulja

1 kašičica praška za pecivo

3 jaja

18 kašika brašna

so

Priprema:

Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, ulje, prašak za pecivo i sve dobro izmešati. Posolite, pomešajte rendani sir i brašno i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading