Ako kuburite s novcem pred kraj meseca, onda je ovaj MEKSIČKI PIRINAČ SA PASULJEM I KUKURUZOM prava stvar za vas

Ivana Vujnović

14:01

Kulinarski globus 0

Prije dodavanje pirinča, možete izdinstati na kockice narezanu crvenu papriku.

MEksički pirinač s kukuruzom i crveni pasuljem
Shutterstock

 

Meksički pirinač s pasuljem

SASTOJCI:

200 g pirinča

3 kašike ulja

15 g biozačina

230 g crvenog pasulja iz konzerve

200 g kukuruza

200 ml pasiranog paradajza

1 prstohvat karija

so, biber

1 grančica sveže mirođije

PRIPREMA:

Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač. Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pokrije sadržaj. Dodajte začine i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Dodajte oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. Po potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom i ukrasite mirođijom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading