DECA ĆE IH OBOŽAVATI Čamčići od testa s nadevom turske domaćice prave bar jednom nedeljno
Pide – turski specijalitet koji izgleda kao čamac od testa a ukusom podseća na picu. u. Može se puniti mlevenim mesom, povrćem i raznim vrstama sireva.
Čamčići sa nadevom
Sastojci:
100 ml vode
100 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašike ulja
400 g brašna
Za fil:
200 g sitnog sira
200 g kačkavalja
1 jaje
so
kobasica, opcioni
Priprema:
Pomešajte mleko i vodu, pa zagrejte dok ne bude mlako. Dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje, pa postepeno brašno. Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste. Za to vreme pripremite fil. Spojite sitni sir, rendani sir i jaje, posolite po ukusu. Dobijeno testo podelite na jednake delove, otprilike šest. Svaku oklagijom razvucite u elipsu dužine do 20 cm.
Na testo stavite fil, pa krajeve zatvorite tako da dobijete oblik čamca. Uradite isto sa preostalim testom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni. Gotove čamce premažite mešavinom ulja i vode, ostavite da se malo ohlade i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)