DECA ĆE IH OBOŽAVATI Čamčići od testa s nadevom turske domaćice prave bar jednom nedeljno

Ivana Vujnović

10:02

Kulinarski globus 0

Pide – turski specijalitet koji izgleda kao čamac od testa a ukusom podseća na picu. u. Može se puniti mlevenim mesom, povrćem i raznim vrstama sireva.

Pide, turski čamčići od testa s nadevom
Shutterstock

 

Čamčići sa nadevom

Sastojci:

100 ml vode

100 ml mleka

1 kašičica šećera

1 kašika suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašike ulja

400 g brašna

Za fil:

200 g sitnog sira

200 g kačkavalja

1 jaje

so

kobasica, opcioni

Priprema:

Pomešajte mleko i vodu, pa zagrejte dok ne bude mlako. Dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje, pa postepeno brašno. Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste. Za to vreme pripremite fil. Spojite sitni sir, rendani sir i jaje, posolite po ukusu. Dobijeno testo podelite na jednake delove, otprilike šest. Svaku oklagijom razvucite u elipsu dužine do 20 cm.

Na testo stavite fil, pa krajeve zatvorite tako da dobijete oblik čamca. Uradite isto sa preostalim testom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni. Gotove čamce premažite mešavinom ulja i vode, ostavite da se malo ohlade i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading