VEČERA ZA 10 Preko hleba stavite omiljeno povrće kod Srba i začin koji će da mu pojača aromu do maksimuma

Ivana Vujnović

13:00

Kulinarski globus 0

Kad vam pretekne bajatog hleba, napravićete, naravno, prženice, ali uz ova dva posebna sastojka one će da se pretvore u odličnu večeru.

Brusketi s paradajzom
Shutterstock

 

Prženice s paradajzom i bosiljkom

Sastojci:

750 g paradajza

1 glavica crnog luka

4 kašike maslinovog ulja

1 kašika sirćeta

8 kriški belog hleba

1/2 vezice bosiljka

1 čen belog luka

so, biber

Priprema:

Hleb propržite na masliovom ulju s obe strane. Izvadite i posolite. Paradajz iseckajte na kriškice i pomešajte sa sino iseckanim crnim i belim lukom te prelijte sirćetom. Smesu s paradajzom rasporedite po toplim kriškama hleba. Operite i prosušite bosiljak i rasporedite po paradajzu. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading