EGZOTIČNI FAJNL TAČ Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni, kao u najboljem restoranu
Isprobajte je i imaćete osećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu
Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- senf
- so
- aleva paprika
- 20 g kikirikija
Priprema
1. Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.
2. Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.
3. Pospite je sa 15 g krupno mlevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vreme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.
Bon appetit!
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)