EGZOTIČNI FAJNL TAČ Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni, kao u najboljem restoranu

Izvor: Slobodanka Ćorić

09:00

Kulinarski globus 0

Isprobajte je i imaćete osećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu

EGZOTIČNI FAJNL TAČ Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni, kao u najboljem restoranu
pixabay

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • senf
  • so
  • aleva paprika
  • 20 g kikirikija

Priprema

1. Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.

2. Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.

3. Pospite je sa 15 g krupno mlevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vreme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.

Bon appetit!

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading