EGZOTIČNI FAJNL TAČ Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni, kao u najboljem restoranu

Slobodanka Ćorić

09:00

Kulinarski globus 0

Isprobajte je i imaćete osećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu

EGZOTIČNI FAJNL TAČ Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni, kao u najboljem restoranu
pixabay

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • senf
  • so
  • aleva paprika
  • 20 g kikirikija

Priprema

1. Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.

2. Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.

3. Pospite je sa 15 g krupno mlevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vreme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.

Bon appetit!

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading