NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA Turska krompir salata, bez luka, a tako aromatična i osvežavajuća
Tuska krompir salata se sprema brzo, a divnog je mirisa i nakon što odstoji par sati…
Ova turska krompir salata odlično se slaže uz mesa, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.
Obrok salate su inače najbolje rešenje tokom letnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.
SASTOJCI:
4 veća krompira
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike svežeg peršuna
2 kašike sveže nane
1 kašika limunovog soka
so, biber
PRIPREMA:
U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša.
Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade.
Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom.Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)