NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA Turska krompir salata, bez luka, a tako aromatična i osvežavajuća

Izvor: Slobodanka Ćorić

07:58

Kulinarski globus 0

Tuska krompir salata se sprema brzo, a divnog je mirisa i nakon što odstoji par sati…

NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA Turska krompir salata, bez luka, a tako aromatična i osvežavajuća
Shutterstock

Ova turska krompir salata odlično se slaže uz mesa, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.

Obrok salate su inače najbolje rešenje tokom letnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.

SASTOJCI:

4 veća krompira

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike svežeg peršuna

2 kašike sveže nane

1 kašika limunovog soka

so, biber

PRIPREMA: 

U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša.

Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade.

Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom.Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading