BARBI MANIJA STIGLA I U SVET KULINARSTVA Evo kako se sprema čuvena ružičasta pasta

Marina Đurđević

16:50

Kulinarski globus 0

Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva

barbi testenina
Printscreen/TikTok/ tastyuk

Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva

@tastyuk Barbie Pasta 💖 WE ARE OBSESSED! @Ems Foodie Fix makes it with only 4 ingredients and it taste amazing #barbie #barbiepasta #barbiemovie #pinkpasta #recipe ♬ Barbie World - 🪩

Kako se sprema Barbie pasta?

Influenserke su se dosetile da na veoma jednostavan, a ukusan način, naprave mnogima omiljeno jelo- pastu i to u totalno Barbi fazonu.I zaista, rezultat jeste roze testenina.

Sastojci:

2, 3 manje kuvane cvekle ili jedna velika

testenina (dve šake presne testenine po osobi)

pavlaka, mileram ili sitan sir po ukusu

čen belog luka

so, biber

Priprema:

Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja.
Dok se testenina kuva, u blender stavite pavlaku ili sitan sir, dodajte cveklu i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu i izblendajte. Dobićete rozi preliv koji treba sipati preko skuvane testenine.
Prijatno.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading