BARBI MANIJA STIGLA I U SVET KULINARSTVA Evo kako se sprema čuvena ružičasta pasta
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Kako se sprema Barbie pasta?
Influenserke su se dosetile da na veoma jednostavan, a ukusan način, naprave mnogima omiljeno jelo- pastu i to u totalno Barbi fazonu.I zaista, rezultat jeste roze testenina.
Sastojci:
2, 3 manje kuvane cvekle ili jedna velika
testenina (dve šake presne testenine po osobi)
pavlaka, mileram ili sitan sir po ukusu
čen belog luka
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja.
Dok se testenina kuva, u blender stavite pavlaku ili sitan sir, dodajte cveklu i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu i izblendajte. Dobićete rozi preliv koji treba sipati preko skuvane testenine.
Prijatno.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)