BARBI MANIJA STIGLA I U SVET KULINARSTVA Evo kako se sprema čuvena ružičasta pasta
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Kako se sprema Barbie pasta?
Influenserke su se dosetile da na veoma jednostavan, a ukusan način, naprave mnogima omiljeno jelo- pastu i to u totalno Barbi fazonu.I zaista, rezultat jeste roze testenina.
Sastojci:
2, 3 manje kuvane cvekle ili jedna velika
testenina (dve šake presne testenine po osobi)
pavlaka, mileram ili sitan sir po ukusu
čen belog luka
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja.
Dok se testenina kuva, u blender stavite pavlaku ili sitan sir, dodajte cveklu i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu i izblendajte. Dobićete rozi preliv koji treba sipati preko skuvane testenine.
Prijatno.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)