BARBI MANIJA STIGLA I U SVET KULINARSTVA Evo kako se sprema čuvena ružičasta pasta
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Zahvaljujući filmu “Barbi”, koji je u domaćim bioskopima počeo da se prikazuje 19. jula, svet je poludeo za celim ružičastom bojom. Sve to duboko je ušlo u svet mode, šminke, manikira, a sada i u svet kulinarstva
Kako se sprema Barbie pasta?
Influenserke su se dosetile da na veoma jednostavan, a ukusan način, naprave mnogima omiljeno jelo- pastu i to u totalno Barbi fazonu.I zaista, rezultat jeste roze testenina.
Sastojci:
2, 3 manje kuvane cvekle ili jedna velika
testenina (dve šake presne testenine po osobi)
pavlaka, mileram ili sitan sir po ukusu
čen belog luka
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja.
Dok se testenina kuva, u blender stavite pavlaku ili sitan sir, dodajte cveklu i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu i izblendajte. Dobićete rozi preliv koji treba sipati preko skuvane testenine.
Prijatno.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)