RUČAK NA KAŠIKU ZA 350 DINARA Recept za pikantni gulaš sa piletinom, zdravo i ukusno
Jeftin ručak je itekako opcija, a kada je u pitanju gulaš onda je još bolje
Potrebno je:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 250 ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 300 g krompira
- kašika kari praha
- pola kašičice cimeta
- kašika ljute aleve paprike
- so biber, ulje
Priprema
Luk iseći na kockice, paprike na tračice, krompire oljuštite i isecite na kockice. Piletinu iseći na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i stavite piletinu. Pospite karijem i posolite kašičicom soli. Pržite desetak minuta, dok ne porumeni.
U šerpu sa piletinom dodajte luk, dolijte pola šolje vode da ne bi zagorelo i dinstajte pet minuta. Dodajte papriku i nalijte paradajz sos. Sipajte pola kašičice cimeta. Kuvajte desetak minuta, a onda dodajte krompir i nalijte sa pola litra vode. Začinite biberom i solju po ukusu. Sipajte alevu papriku. Poklopite i kuvajte dvadesetak minuta ili dok krompir ne omekša.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)