SKONSI POGAČICE OD 3 SASTOJKA Jedu ih i na britanskom dvoru za doručak a prave se zaista jednostavno
Tradicionalne engleske pogačice skonsi jedu se sa džemom a uz njih ide odlično mleko ili mlak čaj. Ako volite u testo možete dodati seckane suve brusnice.
Skonsi
Sastojci:
320 g brašna tip 400 meko
1 kesica praška za pecivo
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
150 ml kisele pavlake
1 kašičica arome vanile
1 jaje
170 g putera
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i so pa dodajte kockice hladnog putera. U drugoj pomešajte kiselu pavlaku, jaje i aromu vanile. Prstima mrvite puter u mrvičastu smesu. Dodajte smešu sa kiselom pavlakom. Nemojte previše mesiti da bi skonsi bili prhki. Prebacite na pobrašnjenu podlogu i preklopite par puta. Oklagijom rastanjite testo na debljinu 1-1,5 cm i vadite pogačice- Slažite ih na pleh obložen pek-papirom., premažite sa malo mleka i pospite sa šećerom. Pecite u 20 minuta na 200 stepeni.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)